Мова про Юлію Тарапату.

Ми вже публікували журналістське розслідування про те, як ця вінничанка стала зрадницею.

У 2014 вона переїхала до росії, де нині і перебуває. Там влаштувалася до редакції прокремлівської газети «Вечерняя москва». Зараз вона є заступником головного редактора.

Цікаво, що деякі колеги з Вінниччини навіть продовжували її вітати зі святами. Слали гарні побажання. Видно не знали, ким вона стала тепер.

Як повідомили нам спецслужби, одразу після журналістського розслідування «33-го», проти Юлії Тарапати було порушено кримінальну справу. Тепер стало відомо, що розслідування завершилось.

Колишню журналістку з Вінниці та заступника головного редактора “Вечірньої Москви” Юлію Тарапату було звинувачено Службою безпеки України у колабораційній діяльності з РФ, а саме у провадженні інформаційної діяльності у співпраці з окупаційною адміністрацією.

Про це повідомляє СБУ.

Статті, за якими звинувачують Тарапату, передбачають 12 років тюрми.

Так що і нашу землячку, краще б вона нею не була, чекає Гаага, чи українська тюрма. З винесенням вироку, її має видати будь яка країна за запитом Інтерполу. Так що шлях до ЄС та США, інших країн Тарапаті заказаний.

Юлія з 24 лютого 2022 року виконує вказівки кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію рф і заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів на Київщині.

В інтерв’ю восхваляє російський «Вимпел» та спецназівців рф, які хваляться подвигами ліквідації українців.

Але, як відомо, це брехня.

Бо майже всі спецпризначенці, які сунули на Москву та мали завдання захопити Урядовий квартал були знищені нашими воїнами.

Ця журналістка працювала у вінницькій газеті «Місто», інших виданнях.

Андрій Власенко