Днями у соцмережі один із користувачів опублікував фото школяра зі Стрижавки, який самотужки взявся за прибирання вулиці. Новина відразу стала хітом серед вінничан, і ті активно її репостили. Наш журналіст розшукав цього відчайдушного хлопця, який за кишенькові кошти купує пакети, рукавиці і після уроків сортує на вулиці пластик, скло та папір. Едуард впевнений, що своїм прикладом Україну можна зробити чистішою.

– Я роблю свою роботу не для того, щоб показати, який хтось хороший, а інший — поганий, бо викидає сміття. Роблю не для вигоди і не на публіку. А для того, щоб приємно йти по вулиці. І в мене є любов до того, хто дає мені таке бажання — це Господь. Також є любов до своєї рідної країни, до людей, які тут проживають, і до природи. Хочу зробити свій край чистішим, — розповідає Едуард Педоренко. – Я звичайний школяр, навчаюсь у 11-му класі. Поки не вирішив, ким би хотів бути. Але точно знаю, що небайдужою людиною. Батьки всіляко мене підтримують у цьому. Був випадок, коли один із перехожих зупинився і взявся мені допомагати. Думаю, що завдяки моїм вчинкам хоч кілька людей змінять свій погляд на навколишнє середовище.

Додамо, що за день Едуард у середньому збирає до 20 пакетів пляшок, пластику й паперу. Все це здають, а виручені гроші витрачають на потреби бійців АТО.

До речі, влітку минулого року у Вінниці 9-класниця Марія Чикальська прибирала сміття на «Бригантині». Протягом двох днів дівчина зібрала 50 мішків сміття. Завдяки журналістам про неї дізнався мер і нагородив грамотою та айфоном. Віримо, що влада зверне увагу і на Едуарда Педоренка та подякує школяру за добрі справи.