Ним виявився свободівець підозрюваний у вибуху гранати під час пікетування Верховновної Ради протестувальниками.

Тоді жертвою вибуху гранати став нацгвардієць з Вінниччини, 4 нацгвардійці і 130 постраждалих.

Підозрюваний у вибуху в Шевченківському райсуді Києва загинув на місці події при штурмі силовиків, двох правоохоронців поранено. Ігор Гуменюк так своєї вини і не визнав.

Очільник МВС Ігор Клименко в Telegram повідомив: “Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе.

Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці”.

В ефірі національного телемарафону Клименко підтвердив, що чоловіком, який влаштував вибух нині в суді, є Ігор Гуменюк, чия справа тривала 8 років.

Гуменюка доставили 5 липня на чергове засідання суду. Після засідання він, за попередньою інформацією, підірвав невстановлені вибухові пристрої в туалеті і спробував утекти. Його зупинили караульні пострілом у повітря. Після цього Гуменюк забарикадувався в конвойному приміщенні. При штурмі, пролунав ще один вибух, внаслідок якого загинув сам Гуменюк, двоє КОРДівців отримали поранення нижніх кінцівок.

Хто такий Ігор Гуменюк?

Бійця батальйону “Січ” Ігоря Гуменюка підозрюють у вбивстві нацгвардійців. Його затримали у 2015 році після зіткнень під парламентом.

У 2015 році у результаті протистояння під парламентом і вибуху гранати було поранено більше 130 чоловік. Четверо військовослужбовців померли від отриманих ран.

На той час глава МВС Арсен Аваков заявив, що саме Гуменюк кидав гранату. Міністр стверджував, що при Гуменюкові знайшли гранату та чеку від іншої гранати.

Журналісти зафіксували на відео людину, яка кинула гранату у правоохоронців під Верховною Радою.

Але та особа була в масці.

І що це саме Ігор, чітко не видно. Саме тому, напевно, так довго тривав процес.

Відомо, що Ігор із Кам’янця Подільського, що на Хмельниччин. Він був свободівцем,  на той час також був воїном підрозділу «Січ».

Ігор Гуменюк свою провину не визнавав.

Як відомо, тоді серед загиблих нацгвардійців був і строковик із Вінниччини. Він у важкому стані був доставлений до лікарні. Але травми виявились несумісними з життям.

Як повідомив адвокат Ігоря? Ігор Гуменюк міг піти на підрив у будівлі суду через подавлений стан, оскільки 31 серпня було б уже вісім років, як його утримують у СІЗО без вироку, — адвокат підозрюваного Олександр Свиридовський.

У трагедії, що трапилася, він звинуватив прокурора і суд, а також зазначив, що Гуменюк під час повномасштабної війни неодноразово звертався із заявами про те, що хоче піти на фронт.

Одразу під час масових протестів під ВР та загибеллю нацгвардійців навіть їхні командири сумнівались, що кинути гранату міг Ігор.

В цьому сумнівались і батьки загиблих.

Детальніше про це – читайте у середу в газеті «33-й канал».

Тетяна Квасюк