Вінничанин Артем Вареник врятував під обстрілами сімдесят поранених побратимів та отримав орден «За мужність» IIІ ступеня, повідомляє пресслужба вінницької “Ниви”

21-річний вінничанин Артем Вареник є членом вінницької громадської організації «Центурія», яка пропагує патріотизм і здоровий спосіб життя. Зараз переважна більшість «центурійців» — на фронті. Не є виключенням і Артем, який на початку широкомасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт.

До широкомасштабної війни він не служив в армії. Займався громадською діяльністю із націоналістичним спрямуванням, готував себе до можливих бойових дій. Перебував у русі вінницьких ультрас, вболівав за «Ниву». А також займався єдиноборствами. Зокрема, чотири роки – тайським боксом і три роки – фрі-файтом, де був призером чемпіонату України. Артем Вареник каже, що спортивна підготовка дуже допомагає воювати «на нулі», адже для цього необхідна чимала витривалість.


Нині рядовий Артем Вареник вже два місяці проходить лікування у Вінницькій обласній лікарні ім. Пирогова. Отримав поранення під час бойових дій в районі Бахмуту, після танкового обстрілу.

-Це вже друге моє поранення. Перше було у самому Бахмуті, коли нас накрили із мінометів. Воно виявилося неважким, і після лікування у Києві я пішов на фронт. Зараз після одужання також збираюся повернутися на передову, – сказав Артем Вареник.

Він служить у ІІІ окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ України, у развідвзводі. Переважно проводив розвідку боєм. Також вінничанину регулярно доводилося штурмувати ворожі позиції.

Про це повідомляють у Міноборони