Він загинув за Україну. І завдяки петиції, яку ініціювала дружина Тетяна, йому таки присвоїли звання Героя України.

Після загибелі коханого чоловіка, який повернувся з-за кордону, щоб боронити Україну, Тетяна Лабунська ініціювала петицію для розгляду Президенту, щоб присвоїти загиблому смертю хоробрих Денису звання Героя України.

Ось як звучало звернення до всіх українців із проханням підписати петицію, щоб вона набрала необхідну кількість голосів:

– Лабунський Денис народився
29.10.1993 року. Проживав у Вінниці. По закінченню школи був призваний на військову строкову службу у 95 бригаді (військова частина А0281 у Житомирі). Служив на посаді командира відділення. Демобілізувався в запас ЗСУ в звані сержанта. Денис був дуже мужнім, сильним, відважним.

Займався завжди спортом , для нього спорт був дуже важливий. Денис був кандидатом у майстри спорту з важкої атлетики. Це була дуже світла , добра життєрадісна людина, завжди приходив на допомогу. Останім часом проживав та працював за кордоном. Коли розпочалась в країні повномасштабна війна, Денис одразу зібрав необхідні речі та пішов на захист своєї Батьківщини добровольцем. Його було неможливо зупинити, тому що він був сильним не тільки тілом, але і духом . Цитуючи його слова «я йду за свою сім’ю за близьких людей, за усіх українців, хто як не ми, потрібно починати з себе. Я йду заради наших майбутніх дітей, перемога буде за нами !!!» Таких відважних людей я ще не зустрічала у своєму житті .Він пішов у «Азов» ССО, наразі це 3-тя штурмова – спеціального призначення. Там був кулеметником з першого дня. Денис (позивний Гром )йшов завжди вперед і до кінця. Ніколи я не бачила страху у його очах, постійно мені говорив, що все добре. А насправді там було пекло. Я це відчувала своїм серцем .Завжди говорив мені вір у мене, я справлюсь зі всіма труднощами, тримай за мене кулачки. Одного разу я запитала його чи жалкуєш, що пішов ? Його відповідь була чітка та впевнена, ні не жалкую я пішов би не задумуючись. У нас була чудова сім’я, було дуже багато нереалізованих планів! Він показав мені яким має бути справжній чоловік, він наша гордість. Коли прийшла звістка що Денис загинув 24.11.2022р . У місті Бахмут, при виконанню бойових дій, під час штурму, прикриваючи побратимів. Земля провалилась з під ніг, ми не могли повірити і не віримо , навряд чи повіримо. Денис став Героєм для нас посмертно, віддав своє життя, щоб ми могли жити в нашій вільній Україні. Тому я вважаю він заслуговує на звання Герой України !!!

Підтримайте Грома!

Українці відгукнулись на прохання дружини загиблого. Петиція від лютого набрала необхідну кількість голосів. Потрапила до Зеленського.

А далі надійшов наказ про присвоєння вінничанину Денису Лабунському звання Героя України.
Як відомо, з такими петиціями, зі зверненнями до Президента України звертаються і інші рідні загиблих героїв із Вінниччини, Хмельниччини, Житомирщини, інших областей України.

Про присвоєння таких звань повідомлятимемо вас.

Тетяна Квасюк