Пам’ятний знак встановили на фасаді місцевої школи, де навчався чоловік. Участь у відкритті взяли батьки та рідні, колишні колеги, бойові побратими, представники влади, громадськість села.

Голова села Микола Савченко розповів присутнім про колишнього учня школи, який брав участь в АТО та, в подальшому, вступив на службу до Національної поліції України.

– Руслан був не просто нашим односельчанином, він був одним із нас. Відлетівши до вирію життя, Руслан частинку себе залишив у серцях всіх нас, тих, хто його знав. Він мріяв про щастя, мріяв вирощувати хліб, ростити дітей, жити у мирній квітучій державі. Саме це спонукало його вступити до лав поліції України. Він став на захист справедливості, миру та спокою громадян. Він не міг інакше. І святкував би сьогодні свій 32 день народження. Та доля розсудила інакше, – скaзaв гoлoва села під час відкриття меморіальної дoшки.

Нагадаємо, 25 жовтня минулого року біля телеканалу “Експресо” стався теракт із народним депутатом-радикалом Ігорем Мосійчуком… Біля його автомобіля припаркували мопед із вибухівкою і у потрібний момент натиснули кнопку сигналізації… Експерти кажуть, що там було 600-700 грамів тротилу. Нардеп Мосійчук і політолог Бала вижили! Охоронець Мосійчука — наш земляк Руслан Кушнір, який виходив останнім, зробити ці кроки не встиг. І абсолютно неможливо лишитися живим було в зоні, де опинився колишній правоохоронець підполковник Михайло Мормиль, який поспішав до мами на іменини….

… Наступного дня після трагедії поранений Ігор Мосійчук із лікарняної палати заявив, що якби не його охоронець, що захистив своїм тілом – Руслан Кушнір, він би також загинув… І до кінця свого життя він дякуватиме цьому безстрашному простому чоловіку із Вінниччини за порятунок ціною себе…

Відомо, що Руслан навчався у Ладижинському коледжі Вінницького державного аграрного університету. В органах внутрішніх справ – з грудня 2006 року до листопада 2015 року. Колишній беркутівець, у 2014 році він одним із перших пішов в АТО. Відтак, старший сержант до останнього дня життя служив у полку поліції особливого призначення Києва. Жив у гуртожитку біля місця роботи із вагітною дружиною, яка родом із Ободівки Тростянецького району, та 4-річною донечкою.

Кілька тижнів тому народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці у соцмережі вкотре наголосив, що цей теракт був спрямований саме на те, аби його знищити. Коли ж наш журналіст запитав у потерпілого чи продовжує він допомагати родині Руслана Кушніра, той відписав, що так. Додамо, що замовників та виконавців даного теракту так і не знайшли…