Масова загибель риби посеред зими сталася на ставку “Французькому” в селищі Тростянці на Вінниччині. Про це нам повідомили члени громадської організації мисливців та рибалок, які забили на сполох. Громада звинувачує у цьому підприємства – спиртзавод та м’ясокомбінат, які мають виходи у водойми. На їхню думку, саме від викиду забруднюючих речовин загинула риба.

– Ми вимагаємо негайного розслідування усіх причин екологічного лиха та результативних дій від влади, а ще більше від керівництва підприємств, – кажуть активісти. – Довколишнє природнє середовище не повинне страждати від роботи підприємств, які заробляють немалі капітали. При цьому не вкладають гроші в обладнання, зокрема, очисні споруди.

Екологічне лихо тут не вперше. Минулого літа теж на “Французькому” загинула риба. За словами депутата облради від Тростянецького району Лариси Білозір, по факту мору риби відкрито кримінальне провадження та створено комісію, яка вивчила усі причини та прийняла рішення доручити слідчим органам розслідувати справу й покарати винних. Тоді депутатка розповіла, що під час робочої поїздки мешканці Тростянця повідомили, що місцевий м’ясокомбінат роками скидає потроху аміак у ставок. А торік ще й запрацював після багатьох років простою спиртзавод, який може, за словами жителів, зливати гарячу воду у став.