Генеральна асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми.

Підрозділами Національної поліції Вінницької області вживається ряд організаційних та практичних заходів спрямованих на профілактику та виявлення злочинів пов’язаних з торгівлею людьми. А також виявленням осіб, які займаються даним видом кримінального правопорушення.

«Протягом 2023 року підрозділами Національної поліції у Вінницькій області двічі проводились профілактичні відпрацювання. В результаті було виявлено два факти торгівлі людьми. На даний час по двох кримінальних провадженнях проводиться ряд слідчих та пошукових дій. Також, спільно з органами державної влади та ОВА на постійній основі проводиться взаємодія щодо надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми», – розповів начальник Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Кирило Доценко.

Всім особам, які постраждали від торгівлі людьми надається соціальна та психологічна допомога. Працівниками управління еміграційної поліції було затримано особу, яка перебувала в розшуку за торгівлю людьми. Кримінальне провадження спрямоване до суду.

«Хотів би звернути увагу усіх, щодо ознак торгівлі людьми. Таке правопорушення відбувається в декількох формах: сексуальна експлуатація, примусова праця, торгівля людьми та торгівля органами. За такий злочин покарання від трьох до п’яти років позбавлення волі. Всіх хто має підозри або хто може стати потенційною жертвою злочину будьте обережні. Наприклад, якщо незнайомі особи пропонують вам роботу, ні в якому разі не передавайте їм особисті документи, телефон особистий. Перед тим, як йти на зустріч з незнайомими людьми, які  пропонують вам роботу, попереджайте своїх близьких, майте кодове слово на випадок, якщо не зможете говорити про небезпеку», – каже Кирило Доценко.