Ось яка офіційна версія:

— ДБР запобігло на Вінниччині замовному вбивству місцевого депутата, яке організував син екснардепа-регіонала. Працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міськради на Вінниччині від забороненої в Україні проросійської партії ОПЗЖ, який замовив вбивство іншого депутата цієї місцевої ради.

Батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від забороненої Партії регіонів та чинним депутатом Жмеринської міськради від ОПЗЖ. Однак чоловік ще на початку повномасштабного вторгнення росії виїхав із України та фактично не виконує депутатські обов’язки. Його бізнесові та політичні інтереси в місті та регіоні представляє син, який нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради.

Кілька місяців тому в батька загострився конфлікт із іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих та бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво.


Син вирішив «допомогти» батьку та намагався організувати замовне вбивство іншого депутата — члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства, та надав їм інформацію про майбутню жертву. За замовне вбивство він пообіцяв заплатити $8,5 тис., оцінивши у таку суму життя свого колеги.

У ході спецоперації працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановочні фото, які посередник продемонстрував замовнику, та після передачі оплати за злочин затримали організатора, – повідомляють правоохоронці.

Під час затримання.
Ось ці кошти отримав кілер від замовника – сина екснардепа за імітоване ДБР вбивство

Вони не називають прізвища замовника. Але хто ж у Жмеринці не знає Вітька — молодшого, сина депутата, який, що називається, «рулив» у районі не один рік.

— Просто дехто закривав очі на весь той жах, який відбувався у Жмеринці в той час, коли найкращі сини зі зброєю в рухах стали на захист українців та України, — робить висновки нардеп Ірина Борзова.

У Жмеринці такі дані збігаються лише із одним нардепом — Віктором Жеребнюком. Він був нардепом VII скликання, міським головою Жмеринки (1998-2002 і 2006-2010 р.р.).

Жеребнюк Віктор молодший

Ще відомо, що у березні 2023 року депутати Жмеринської міськради нинішнього скликання від ОПЗЖ Анна Жеребнюк, Віктор Вікторович Жеребнюк, Віктор Миколайович Жеребнюк, Володимир Слободянюк та Валерій Кушер написали заяви про складання повноважень.

Як бачите — тут навіть сімейна більшість була у фракції забороненої партії.

— Наразі проведено обшуки за місцем проживання та транспортному засобу затриманого, а також можливих співучасників вчинення злочину. Вилучено зброю, кошти та інші речові докази, що підтверджують злочинні наміри фігурантів, — вказують у ДБР.

Той самий вилучений пістолет

Затриманому повідомлено про підозру. Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває. Встановлюється можлива участь батька затриманого — екснардепа-регіонала в замовленні вбивства.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора — повідомляють правоохоронці.

А кого ж хотіли вбити? Для кого син нардепа замовляв кілера за тих 8,5 тисяч у.о.?

Жертвою для вбивства, яку начебто замовляв син нардепа Віктор, мав стати депутат від «Батьківщини» Анатолій Житницький. Він очолює Жмеринське комунальне під­приємст­во «Енергоресурс».

Анатолій Житницький. Його, припускають, замовив син нардепа

— Всі знають у Жмеринці про давній конфлікт цих двох депутатів зі стажем.

Спочатку, як згадують зна­йомі, Анатолій та Віктор були приятелями.

Віктор Жеребнюк, як відомо, очолював Деснянську райадміністрацію м. Києва. Кажуть, як протеже, Юлії Льовочкіної.

Ось саме у цей період у голови райдержадміністрації Жеребнюка виник конфлікт із Анатолієм. Бо він там займався ЖКХ. І начебто суперечка виникла за якісь «заникані квартири».., — діляться з «33-м» жмеринчани.

Так чи інакше, та далі дороги Віктора та Анатолія розійшлись, але обоє повернулись до Жмеринки. І стали депутатами міс­цевої ТГ.

Кажуть, що вони постійно ворогували. Особливо під час земельних питань…

Останній пуб­лічний конфлікт, підк­реслюють їхні колеги, був через те, що сесія Жмеринської міськради двічі зривала голосування за складання повноважень депутата Жмеринської міськради Віктора Жеребнюка-старшого.

Віктор Жеребнюк-старший

Бо він не особисто писав заяву, знаходячись за кордоном, а прислав її електронними но­сіями.

Тому всіх Жеребнюків зі складу депутатів за їхнім власним бажанням вивели, а батька — ні. Чи міг цей публічний конфлікт стати останньою краплею? Щоб аж за це вбивати? Навряд…

Але Жмеринка — одне із міст, де вже відбулось не одне замовне вбивство.

Причому безпосередніх вбивць викрили в деяких випадках, а замовників так і не встановили. Може, така попередня безкарність і стала приводом для замовного вбивства?

— Чи приїде нарешті батько-екснардеп в Україну, щоб витягувати сина з халепи з загрозливим довічним терміном? Бо ж хто не знав, який «рішалово» Жеребнюк… Побачите, як будуть «валити» цю справу його дружки та ті, кого «прикормив», — прогнозують жмеринчани.

А ось яку позицію озвучив Сергій Карман, нині воїн ЗСУ, який працював разом із Житницьким та Жеребнюком у Києві, в Деснянській РДА. Він також жмеринчанин.

— Сьогодні був відверто спантеличений новинами із свого рідного міста Жмеринка. Місто сколихнула новина, що, виявляється, Жеребнюк Віктор Вікторович «замовив вбивство іншого депутата», який якимось неймовірним способом перешкоджав виділенню земельних ділянок для бізнесових потреб.

Коли ж дізнався, кого обрали на роль жертви, сміявся ще дужче. У Жмеринці пліткують, що «жертва замовного вбивства» — Анатолій Житницький. Це той Житницький, якого було звільнено із посади керівника у місті Києві за корупційні оборудки? Той, якого було затримано у центрі міста Жмеринки під час отримання хабаря за ремонт басейну? І це тільки ті факти, про які писали ЗМІ.

Так от, як людина, яка була у курсі усіх питань щодо земельних ділянок сім’ї Жеребнюків у місті Жмеринка, можу заявити — ніякого впливу «жертва» на такі рішення не мала. Відповідно не було ніяких МОТИВІВ замовляти її вбивство, бо це нічого не змінило б — абсолютно нічого.

Щодо самої справи: уже зараз дізнався, що до Віктора Жеребнюка неодноразово зверталися гінці заплатити якимось «правоохоронцям», бо будуть проблеми. Враховуючи, що гінці були відправлені за адресою «руського воєнного корабля», є усі підстави вважати, чому з’явилася ця справа. І Житницький на роль жертви годився най­більше, його минулі, а у місті пліткують – і теперішні справи дозволяють його шантажувати довго.

Усе буде Україна. Час обов’язково розставить усе по своїх місцях.

Ось таке резонансне шокуюче і неоднозначне замовлення… Така вона, доля… чи час розплати?

Тетяна Квасюк

Від редакції: готові вислухати всі сторони цієї резонансної справи.