Його розглядали як претендента на посаду губернатора Вінниччини. Петро Порошенко називав його палким патріотом і відрекомендовував як справжнього козака. Але коли «козак» програв вибори по рідному округу, в опозицію йти не захотів. І просто вчасно змився… А може, попередили, що під нього копають…

А копати там було чого. Тільки подумайте, той, хто мав очолювати боротьбу із зловживаннями в банківській сфері у час війни в Україні, увійшов до злочинного угруповання. Лише на одній операції із відмивання коштів на цінних паперах вартістю у мільярд заробив 20 мільйонів.

Він був не просто посланцем від Вінниччини, а уродженцем її — із Липовця. Там і прописався, кажуть, у батьків, виписавшись із величезного будинку під Києвом. Ну, це, щоб отримувати кошти як малоімущий депутат без житла у столиці.

Не гребував нічим…


А коли прийшло декларування, то виявилось, що Руслан має найбільше налу з усіх депутатів – він ще той мільйонер! Там же значилось, що дружина, вже екс, проживає у Лондоні і орендує будинок більше 600 кв.м. У Лондоні, такі площі! Уявляєте, які це кошти? Коли журналісти почали копати – виявилось, що ця оренда, напевно, зовсім не аренда, а палац, оформлений на родичів… І так усюди…

Чому показав кімнату налу? Бо багато його помічників, що отримували з нашого з вами бюджету зарплату, були, кажуть, за сумісництвом валютниками… Негласними міняйлами. То­му і потрібно була для кругообігу засвітити таку велику суму налу… Ну якщо що…

Ще до Революції гід­ності його засадили в СІЗО за сотні мільйонів несплати податків. Але якимось дивом він був випущений із тюрми як жертва репресій і отримав статус переслідуваного за полі­тичні переконання.

– Знаєте, парадокс полягав у тому, що мої однопартійці ходили його визволяти у СІЗО за створеним таким для нього піарниками іміджем. А вже невдовзі він по телебаченню нас, вінницьких майданівців і мене, обзивав заколотниками і людьми «неподільської зовнішності» разом із своїм напарником Філончиком. Тоді Майдан висунув мою кандидатуру на народного губернатора. А він, напевно, дуже мітив на цю посаду у Вінницькій області. Його свого часу дуже піарив екначальник Вінницького департаменту культури Микола Ільчук. То оце я тепер йому зателефонував і запитав, кого він нам підсунув… – обурюється керівник «Свободи» у Вінницькій області Олексій Фурман.

У разі доведення вини нардепу попереднього скликання Руслану Демчаку, уродженцю Липовця, світить 8-15 років за фінансові махінації!

Ще за його депутатства «33-й канал» звертав увагу на оприлюднені факти та його реальні діяння. Але Демчак погрожував нам листами із Верховної Ради, тиснув на редакцію та журналістів. Мав сильну кришу, виходить… Прикривав екскерівницю Нацбанку Валерію Гонтарєву. Доки та не змилась до Великобританії.

Чого гріха таїти, скупив він і всяку шоблу, що прикривалась журналістськими корочками! Ким ми тільки в їхніх пасквілях не були… Заправляв ними вже згаданий Микола, відомий серед замовників як Філончик.

Але тепер у нього інші господарі, що щедро платять. А попередній шеф змився до Південної Кореї. Хоча раніше казали, що до Таїланду. Там вкотре одружився на кореянці. Кажуть, і немовля вже встиг завести. Благо, награбовані та виведені в офшори мільйони дозволяють?

Коли ми вже вагон, а може, поїзд таких ось повернемо назад? Депортацією! І щоб повитягувати все – з офшорів, прокладок, підставників… І все конфіскувати… А їх на відбудову України – з кирками та лопатами.

Андрій Власенко

Правоохоронці повідомили народному депутату VIII скликання про підозру за пособництво у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Як повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, нардеп обіймав посаду заступника голови Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності. За даними слідства, він змовився із директорами двох приватних підприємств та виступив пособником у маніпулюванні на фондовій біржі учасниками фондового ринку.

Крім того, зазначається, що колишній нардеп вчинив фінансові операції з коштами, одержаними злочинним шляхом, та намагався приховати та замаскувати їхнє незаконне походження.

Ці гроші згодом використовувалися національними публічними діячами та відображалися в їхніх деклараціях.

У Міністерстві внут­рішніх справ уточнили, що йдеться про легалізацію понад 1 млрд грн від махінацій на фондовій біржі.

Учасникам схеми загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.