– Ми визначили коло наших пріоритетів — сприяння посиленню спроможності підрозділів сил оборони та соціальна реабілітація демобілізованих воїнів. Пораненні військові, колишні чи діючі бійці ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники повинні відчувати турботу про них у суспільстві. Як і їхні матері, дружини та діти! Бо ми одна велика сім’я, єдина нація, у нас єдиний спільний ворог і ми повинні бути єдині і непохитні! Тому ми розпочинаємо проєкт «Турбота про ветерана». Ця справа вже має початок, але ще довго не матиме кінця, бо навіть після нашої Перемоги ми повинні стати щитом за тих, хто стояв за нас грудьми на лінії фронту! Це наша подяка за їхню самопожертву і за їхній подвиг! — каже голова ГО «МИ – ВІННИЧАНИ» Валерій Коровій.

У ГО «МИ – ВІННИЧАНИ» «наголошують, що проєкт «Турбота про ветерана» передбачає безкоштовні юридичні консультації. Юристи, волонтери та активісти громадської організації прийматимуть такі звернення і опрацьовуватимуть їх відповідно до запитів.

Координатори ГО «МИ – ВІННИЧАНИ» « у територіальних громадах також будуть сприяти, аби ветеран чи військовий отримав вичерпну консультацію на свій запит.

У м. Вінниці почала роботу громадська приймальня «Турбота», куди військові чи члени їхніх родин звертатимуться за юридичною допомогою.

Зокрема вони можуть отримати роз’яснення на такі питання:

Куди звернутися щодо виплат за поранення?

Які необхідні для цього документи?

Як військовослужбовцю отримати бойові кошти?

Які необхідно документи надати, аби розпочали виплати?

Як отримати направлення на ВКЛ?

Як військовослужбовцю отримати відпустку?

Як отримати звільнення з військової служби?

Які є підстави звільнення із ЗСУ для контрактників та мобілізованих чи призваних резервістів?

Які документи потрібні для звільнення із ЗСУ під час воєнного стану тощо.

На запитання відповідатимуть фахові юристи.

– Усі захисники та їх родини в пріоритеті роботи нашого офісу. Але насправді юридична допомога у наш час дуже важлива. Важливо поширювати цю практику на інші громади. Обмін досвідом, допомога народних депутатів, консолідація зусиль приносять результати у вирішенні навіть дуже складних питань, — каже Сергій Кудлаєнко, очільник Вінницького міського осередку ГО «МИ – ВІННИЧАНИ».

Якщо військовослужбовець, ветеран чи член його родини матиме бажання особисто поспількуватися із фахівцями, у Вінниці є офіс «Турбота» за адресою: Хмельницьке шосе, буд. 10.

Графік роботи: з понеділка до п’ятниці з 10:00 до 17:00.

Телефон «гарячої лінії»: 097 048 28 28.

У територіальних громадах можна звертатися до місцевих керівників осередків ГО «МИ – ВІННИЧАНИ».