Утримайтесь від купівлі м’яса. Тим більше, що зараз піст.

Хворобу виявили у тварин з Хмільницького району. Зараз вживаються заходи, аби запобігти розповсюдженню чуми.
ЗМІ розповіли джерела у правоохоронних органах ось що:

“Виявлено захворювання африканської чуми у свиней у двох селищах Рівне та Прилуцьке. На даний момент чума була виявлена у 25 свиней. Загалом на двох фермах містилося 689 голів. Після отримання результатів дослідження було ухвалено рішення утилізувати все поголів’я. Свині були спалені у спеціальному місці. Після цього місце їх утримання було знезаражене”, – розповіло джерело.

Не купуйте мʼясо у неперевірених продавців.
Всі тварини господарства мають бути утилізовані.

Не факт; що якісь тушки не можуть потрапити на ринок, знаючи наші «сірі схеми».

Нагадаємо, на Вінниччині зафіксували перший випадок спалаху африканської чуми свиней. У селі Кирнасівка Тульчинського району загинули 120 тварин ще понад три сотні довелося умертвити. На 40 днів запроваджено карантин.
Ветлікарі ринків Вінниці коментують це так:
«Перевіряємо ми продукцію щодня. В нас є вихідні документи, які підтверджують, що забите м’ясо поступає до нас з благополучних сільських господарств, де проведені всі щеплення.

Африканська чума свиней яка останнім часом є в багатьох областях нашої України, це велика біда. ЇЇ наслідком може бути те, що підійметься собівартість м’яса, що безумовно вплине на ціну і якість.
Ветлікарі звертають увагу, що африканську чуму свиней на салі не видно, на м’ясі можуть бути крововиливи, а на внутрішніх органах і в кишківнику можуть бути «чумні бутони». Африканська чума може розповсюджуватися тільки на свиней, люди нею не хворіють.

«Людина, якщо з’їсть м’ясо заражене, не захворіє. Найстрашніше в цій хворобі, що вона швидко поширюється серед тварин. Навіть якщо людина з’їсть м’ясо хворої тварини, боєнські відходи потрібно теж спалити. Але не всі люди розуміють і знають як поступити з тими чи іншими відходами», – зазначають ветлікарі.
Зазначимо, що майже щороку з 2017-го на Вінниччині фіксували спалахи чуми в різних районах області. Але завдяки комплексним заходам та карантину випадки локалізували, спалахи знищили.

Щоправда власники господарств, де це сталось, понесли великі втрати. Адже утилізувалось все поголів’я.