У Клебані збирають підписи, щоб І.Чубу поновити.

Нагадуємо, що такою бурхливою була реакція на те, що секретар та його дружина з іншими чиновниками громади 14 липня, на День пам’яті жертв ракетного удару по центру Він­ниці, святкували у Степашках день народження, і з нього Ірина вела пряму трансляцію на своїй сторінці у соцмережах. Туди був запрошений місцевий ВІА, який виконав і пісню з посвятою «Ірка суперзірка».

Не знаємо, чи ця пісня стане популярною, але про те, як вона змінила життя подружжя — далі.

За поданням голови Тульчинської ТГ Валерія Весняного більшість депутатів Тульчинської міськради проголосувала за звільнення секретаря міськ­ради.

Голова навів чимало статей, які, на його думку, порушив чиновник місцевого самоврядування. Зокрема морально-етичні норми, коли влаштували свято із танцями у Степашках за участю ансамблю в день, коли Вінниччина згадувала всіх загиблих у Він­ницькій трагедії — 14 липня 2022 року, під час ракетного обстрілу центру міста.

Голова наголосив, що ця подія набула великого резонансу завдяки прямій трансляції в соцмережах дружини секретаря Ірини Чуби, цим кинула тінь на репутацію громади в час війни, коли потрібно особливо єднатись та проявляти толерантність.

Віталій Чуба категорично всі звинувачення відкинув. Під­креслив, що вже попросив пробачення за необдуманий вчинок. До цього його вже виключили із фракції УСГ.

І те, що відбувається, назвав політичною грою.

Віталій Чуба

— Це навіть уявити ще три роки тому було неможливо. Він же тут у нас неофіційно зветься Рішаловим, — підкреслюють громадські активісти.

— Шановні односельчани! Сьогодні за ініціативою Весняного Валерія мене звільнено з посади старости! Дякую всім за роботу! — написала Ірина Чуба, староста села Клебань на своїй сто­рінці у соцмережах.

На її повідомлення, в Клебані прихильники почали збирати підписи, щоб старосту села поновили на посаді. Бо, мовляв, вона зробила набагато більше, аніж цей один необдуманий вчинок.

Ірина Чуба

А тим часом депутати, які голосували за відставку секретаря ради, ініціюють перевірку і ревізію всіх рішень, пролобійованих секретарем. Бо тут, як вони кажуть, і приватизовані пасовища, інші гектари земель, і роздача родинам друзів та депутатів облради приміщень за гривню під оренду для фармацевтичного бізнесу із подальшою приватизацією через невід’ємні поліпшення. Перевірка щодо російського паспорта, який приписують опоненти — триває. Віталій Чуба заявив, що він сам також на­діслав звернення в усі контролюючі органи, бо вважає, що це спланована акція і наклеп по його усуненню. Тому вимагатиме притягнути кляузників до відпо­відальності.

Тетяна Квасюк