Через звільнення керівників та призначення племінниці Мейдича готують пікети облради 

Оприлюднили заяви та готуються пікетувати облраду, разом із майданівцями та громадськими активістами.

Ми вже повідомляли, що сьогодні голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий своїм розпорядженням звільнив трьох директорів медзакладів Вінниччини. Серед них і Світлану Голодюк з посади директорки “Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення”.

Громадськість обурена таким розпорядженням Соколового.

Ось що повідомляють редакції:

– Саме під керівництвом Голодюк лікарня отримала друге життя. Тут почали надавати реабілітаційні послуги постраждалим від війни. Саме сюди не так давно приїжджала перша леді Олена Зеленська, яка схвально відреагувала на роботу центру. Бо саме тут облаштували найновіші зали та палати для травмованих, для пацієнтів з ампутаціями. Фахівці пройшли спеціалізрване навчання. Слава про “Вінницький обласний клінічний медичний реабілітаційний центр ветеранів війни та радіаційного захисту населення” ширилася по всій Україні. І ось, коли потрібно підтримати лікарню, допомогти керівнику розвивати заклад, Світлану Голоднюк звільняють?

Ось що повідомили у ГО “Автомайдан Вінниччини”:

“…неможливо пояснити ту вакханалію дерибану, яку розвели останнім часом на Вінниччині представники «Української стратегії Гройсмана».

Наприклад, голова обласної ради В’ячеслав Соколовий без пояснення причин, без обговорень просто не продовжив контракти кільком головним лікарям. Зокрема, керівнику «Вінницького обласного клінічного медичного реабілітаційного центру ветеранів війни та радіаційного захисту населення Вінницької обласної Ради» (в народі – Чорнобильська лікарня) Світлані Голодюк. Річ у тім, що в Чорнобильську були вкладені великі державні гроші, тут один з кращих центрів реабілітації. І це ласе місце. Кажуть, обласні вожді планують поставити родичку нардепа від Вінниччини Олега Мейдича. Так, саме того представника «Батьківщини», який уславився за прізвищем Погорєльський (прізвище нардепа до того, як він взяв прізвище дружини) у кримінальних колах як «Монгол».

Дійсно, як вдалося з’ясувати племінниця нардепа була працевлаштована на посаду “заступника з питань зв’язків з органами місцевого самоврядування” в одному із госпіталів Вінниччини. І тепер племінниця нардепа має реальні шанси його очолити.

Але ветерани та волонтери налаштовані відстоювати Світлану Голодюк. Протестні настрої і в самому колективі лікарні.

Своє ставлення щодо звільнення Світлани Голодюк вже висловила нардепка Ірина Борзова:

– Чим керується Вінницька обласна рада, звільняючи під час війни керівників лікарень, які є професіоналами своєї справи і розвивали медичні заклади у найважчі часи? Звільнили без пояснень. Без обговорень.

Без комісій”, – обурена Борзова.

Тим часом СНІД-центр повстав за Матковського.

Колектив “Клінічного центру інфекційних хвороб” оголошує протест через звільнення директора Матковського

Своє звернення медики оприлюднили на ФБ-сторінці закладу:

– Сьогодні, 22 вересня 2023 року, у зв’язку із закінченням строку дії контракту Розпорядженням Вінницької обласної Ради №227 звільнено з посади директора Матковського Ігоря Анатолійовича.

ПРИКРО. НЕСПРАВЕДЛИВО. ОБУРЛИВО.

Колектив категорично не погоджується з тим, що Заслуженого лікаря України, лікаря, який створив службу ВІЛ-інфекції/СНІДу у Вінницькій області, очолюючи заклад протягом 17 років вивів Центр СНІДу на рівень надкластерного закладу Вінницького госпітального округу – Клінічний Центр інфекційних хвороб, прийняв виклик пандемії COVID-19, і забезпечує безперебійне функціонування та розвиток сучасного медичного закладу в умовах повномасштабного вторгнення, безпідставно звільнили.

Розуміємо, що таке виконувач обов’язків директора, що було запропоновано як «компроміс». Ранком в.о. директора на роботі, а в обід Розпорядження на звільнення.

Колектив звертається до усіх небайдужих з проханням підтримати наш протест проти цього рішення та надати максимального розголосу цій ситуації.

Каріна Маєвська