Ми вже писали про те, що судом першої інстанції у Вінниці було засуджено митрополита УПЦ МП Тульчинської єпархії Іонафана до 5 років тюрми за антиукраїнську діяльність. Але він подав апеляцію на це рішення. Судді Тульчинського суду, перед цим, відмовились судити митрополита, бо назвали себе його прихожанами.

Митрополит УПЦ МП Іонафан переконував, що листівки йому з СБУ підкинули і позбавлення громадянства України незаконне…

«33-й» був на суді. І ми повідомляли вам детально про зачитаний вирок та реакцію митрополита. Дали його точку зору. Її терпеливо чекали, щоб показати митрополиту і його оточенню, що керуємось демократичними принципами. Зрозуміло, що він усе заперечував, говорив про переслідування за віру

Далі  ще Тульчинська єпархія вела з «33-м» переписку, щоб надали зараннє підготовлені запитання, вони там всі разом багато чого нафантазують… Але ми на це не пішли.

І тому порадили митрополиту будти чесним перед Богом та людьми. Не заробляти гріха, щоб брехати… Але було очевидним, що й його здоров’я дійсно бажає кращого. І вирок у пять років може стати для нього рівносильним довічному. Тому порадили їхати в країну, яку він вибрав вже більше 10 років тому, отримавши  паспорт рф. Він знав, що цим позбавляється по закону громадянства України. Але на це йшов.

Тому нехай зробить запит на обмін.  І він це зробив!

Нехай поїде до облюбованої рф і служить там кому вибере – чи реально Богу,  чи кремлівським дияволам.

А в Україну нехай обміняють наших українських патріотів. Їй Богу, уже не хочеться нікому нічого доказувати. Все і так очевидно. Беріть собі цього  митрополита, Кіріле! Тим більше, що ви публічного назвали його давнім другом. Беріть і тіштесь. Нам поверніть якомога більше українських полонених.

Дай, Господи, це пошвидше! Ніколи не думала, що так молитимусь за емпешника.

Але заради визволення наших з катівень – готова.

Тетяна Редько