Як повідомляється в мережі, відповідні органи з’ясовують причини спалаху інфекції у регіоні.

Ситуація також на контролі в МОЗ України. Про епідеміологічну ситуацію в ефірі телемарафону розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Відомо, що таку кількість хворих фіксують вперше за 10 останніх років.

Міністр розповів, що станом на 25 жовтня у лікарнях Вінницької області зафіксовано 84 (нараз вже повідомляється про 93 інфікованих) випадки зараження вірусним гепатитом А. Він додав, що зараз цим питанням вже займаються епідеміологи.

Ми направили до міста Винниці додаткову бригаду епідеміологів з національного рівня, яка має визначити джерело. Ми маємо розуміння, що це буде пов’язано з водним шляхом передачі, але поки це не встановлено і не підтверджено. Проводимо епідеміологічне розслідування, – повідомив Ляшко.

Міністр також звернувся до всіх вінничан і закликав споживати воду з мереж тільки після кип’ятіння або ж вживати перевірену бутильовану воду. І порадив звертатися до лікаря в разі ознак хвороби.

Це важливо, адже у деяких випадках людина може не знати про свій діагноз – хвороба протікатиме безсимптомно. Вони виникають на 2 – 5 тижні після зараження і можуть тривати до двох місяців.Варто зазначити, що після одужання людина отримує імунітет від гепатиту А. Також існує вакцина від хвороби.