Причому російських зразків.

Тому почали ширитись розмови про схрони для російських ДРГ, які заготовляли тут. А що ж насправді?

За версією правоохоронців, житель Липовця через зв’язки у кримінальнних колах продавав незаконно вивезену із зони бойових дій трофейну зброю. Напередодні чоловіка затримали під час збуту автомата Калашникова.

Після цього правоохоронці прийшли до нього з обшуками та виявили ручний протитанковий гранатомет; снайперські гвинтівки, кулемети, автомати; гранати, ВОГи, вибухівку з детонаторами; пістолети, майже три тисячі набоїв різного калібру; підривники, комплектуючі до зброї тощо.

Наразі спів­робітники правоохоронних ор­га­нів намагаються встановити, хто та звідки постачав зловмиснику зброю.

Чоловіка затримали відповідно до ст. 208 КПК України та оголосили підозру. Обрано запобіжний захід.

Як розповіли “33-му” місцеві жителі, чоловік цей не місцевий. Приїхав до Липовця  із Києва та проживав у найманій квартирі в багатоповерхівці. З дружиною. Обоє ніде офіційно не проживали. Мав авто і ним постійно їздив. Думали - волонтерив... Він атовець. Ще з 2014-го року воював. Тому і зброя тут ще з тих часів. Але з часу повномасштабної війни мобілізованим не був.

Як нам повідомили воїни, під час відступу росіяни залишають багато зброї. Її, за законами, треба всю переписати та здати. Але є такі, що щось з неї заховують  та знаходять ось такі нелегальні  шляхи доставки та ринки збуту.

Ось така спокуса і зробила із атовця злочинця.

Андрій Власенко