До середини березня у Браїлові у професійному ліцеї буде презентуватися фотовиставка фотохудожника-любителя Леоніда Шрайбікуса із Житомира. Назва виставки знайома вінничанам, бо презентувалася у Вінниці, але експозиція оновлена новими роботами, адже війна на Сході України, на жаль, триває.

– Портрети, які увійшли до експозиції, були зняті мною на мирній території, — каже Леонід Шрайбікус. — Перші з понад 1000 робіт відзняті ще у 2014 року. Тут зокрема десантники легендарної 95-ї бригади, яка героїчно воює за Незалежність України з перших днів війни і де служить багато вінничан. А ще на фото воїни добровольчих батальйонів «Донбас», «Айдар» зі Світланою Бевз із Вінниці, грузинського батальйону та інших підрозділів Збройних сил України, котрі повернулися на мирну територію після участі у бойових діях у зоні АТО. Це своєрідна данина тим, хто на війні був, і тим, хто там є зараз. А ще – виховання патріотичної молоді через такі світлини. Велика шана тим, хто поліг, захищаючи Україну, але також ми маємо шанувати тих, хто повернувся з війни живим, — каже фотохудожник.

На різносюжетних світлинах представлені фото Героїв (усіх їх саме так називає автор) з усієї країни. Виставка є соціальним проектом, який ставить за мету познайомити з сумними сторінками історії сьогодення, коли в Україні точиться війна. А після її закінчення автор мріє показати свою експозицію у Москві.