Він вирішив забрати птаха до звіринця. Ми розповідали, що пташеня свого часу знайшла пані Раїса Станевська. Жінка мешкає в Одесі, але на літо приїздить в село Качківку на Ямпільщині Вінницької області. Там її батьківщина.

Біля хати батьків на дереві оселилась лелеча родина. Одне пташеня випало з гнізда і, дякувати Богу, попало в добрі руки жінки. Вона його виходила, як власну дитину. Буся дуже розумний птах, майже ручний. Завжди поряд з людьми і все розуміє.

Коли село прощалося із загиблим Захисником, Буся разом з усіма прийшов попрощатися із односельчанином Луценком, який загинув на фронті. Відео цього зворушливого прощання сколихнуло мережу.

Помітили його і в “Подільському зоопарку”. А згодом прочитали в газеті, що патріотичний чорногузик не зміг піднятися у вирій. Птах міг залишитися сам на сам із холодами, адже пані Раїса на зиму їде до Одеси. Вона просила в публікації небайдужих людей прилаштувати Бусю на зимній період.

Рішення колективу вінницького зоопарку було одноголосним і миттєвим: такого лелеку потрібно прихистити. Михайло Євгенович сам особисто сьогодні відправився за Бусею.

Птаха акуратно помістили у картонну коробку, щоб відвезти з Качківки до Вінниці. Пані Раїса прощалася з вихованцем зі сльозами на очах. Довелось навіть її заспокоювати тим, що у просторому вольєрі лелеці буде комфортно, тепло і ситно.

За дві з половиною години в дорозі Буся поводився дуже чемно. І ми вже можемо порадувати всіх читачів, що лелека успішно прибув до нової оселі. Він спокійно обдивився вольєр, перевірив рибу у відрі, розправив кілька разів крила і поважно дав зрозуміти, що готовий до нових знайомств.

Буся разом з вінничанами чекатиме перемоги і, певно, вірить, що більше йому не доведеться брати участь у жодній скорботній ході.

– Мене вразило, як лелека проводжав бійця. Впевнений, що таке відчуття пережили всі небайдужі українці. Тому для Бусі у нас завжди вистачить тепла та уваги, – зазначив директор “Подільського зоопарку” Євген Ткачик.

Анатолій Жучинський

Подробиці в наступному номері газети “33-й Канал”.