МИТРОПОЛИТ СИМЕОН ЗВЕРШИВ БОЖЕСТВЕННУ ЛІТУРГІЮ У ЖМЕРИНСЬКОМУ БЛАГОЧИННІ

11 листопада 2023 року, на запрошення настоятеля протоієрея Димитрія Пасічника, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав храм Вознесіння Господнього у с. Станіславчик Жмеринського району.

Перед входом до храму митрополита Симеона зустріли вихованці недільної школи, які приготували для Архіпастиря привітання з віршами та духовними піснеспівами. До дітей приєднався церковний хор з другої парафії протоієрея Димитрія, з с. Мовчани, який привітав митрополита Симеона урочистим многоліттям.

Одразу після зустрічі Архієрея розпочалася Божественна літургія, під час якої Його Високопреосвященству співслужили представники духовенства з Вінницько-Барської, Вінницько-Тульчинської, Вінницько-Брацлавської та Білоцерківської єпархій.

Після євангельського читання митрополит Симеон виголосив молитву за Україну та перемогу українського війська. Також були піднесені молитви за упокій душ загиблих захисників Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Після закінчення Літургії митрополит Симеон звернувся до духовенства і парафіян з проповіддю. Архіпастир приділив значну увагу питанням духовного виховання молодого покоління і зростання у вірі дорослих парафіян. Його Високопреосвященство зауважив, що релігійна громада с. Станіславчик може бути прикладом для інших громад у розбудові парафіяльного життя, у духовному просвітництві та благодійності. Велику роль у цьому відіграє настоятель парафії. Тому митрополит Симеон подякував протоієрею Димитрію Пасічнику, який не обмежується роботою діяльністю на своїй парафії, а й займається духовною просвітницькою роботою у всьому благочинні та звертається до широкого кола людей через Інтернет. З благословення Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія митрополит Симеон вручив протоієрею Димитрію Пасічнику медаль “За жертовність і любов до України”.

Звертаючись до парафіян, митрополит Симеон подякував їм за свідомий вибір, який вони зробили, підтримавши настоятеля свого храму і приєднавшись до єдиної канонічної помісної Православної Церкви України. Архіпастир вручив благословенні грамоти активним парафіянам і побажав усім присутнім Божої допомоги у подальшій праці задля спасіння своїх душ і допомоги ближнім.

Митрополит Симеон подякував за гарний спів місцевому церковного хору і вручив квіти кожній з учасниць колективу.

Архіпастир також звернувся до голови Станіславчицької територіальної громади Володимира Перепечая, котрий відвідав богослужіння, і подякував керівнику місцевого самоврядування за сприяння місцевому духовенству і релігійним громадам у їхній духовній і просвітницькій діяльності. Його Високопреосвященство вручив Володимиру Миколайовичу ікону Божої Матері з побажаннями Божого благословення і допомоги у добрих справах.

Настоятель храму протоієрей Димитрій Пасічник подякував митрополиту Симеону за архіпастирський візит і спільну молитву та подарував Архіпастиру картину із зображенням Вознесенського храму с. Станіславчик на згадку про сьогоднішнє перше архієрейське богослужіння, яке було завершено у старовинній церкві вперше після приєднання місцевої релігійної громади до Православної Церкви України.

Після завершення урочистостей у храмі митрополит Симеон разом з головою територіальної громади та духовенством, яке брало участь у богослужінні, вшанував пам’ять загиблих захисників України, поклавши квіти до меморіальної дошки, що встановлена у центрі с. Станіславчик.

Пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ)