“У 2022-му наша задача полягала в організації релокації, евакуації людей, організації виробничого процесу на новому майданчику. Зараз ми ці завдання успішно виконали і вийшли вже на серійні обсяги постачання”, – заявив він.

За його словами, за результатами 2023 року в планах компанії суттєве зростання обсягів реалізації через активну позицію підприємства по забезпеченню ЗСУ та розвитку продуктової лінійки.

“Наша стратегія – збільшення частки доходів від власного виробництва, освоєння виробництва нових зразків ОВТ та боєприпасів, інвестиції в технології. Зараз більше половини доходу займає імпорт для потреб Міністерства оборони. Наступного року Міністратегпром декларує максимальне залучення внутрішнього виробника до виконання оборонного замовлення. Працюємо, щоб суттєво збільшити українську частку в загальному обсязі закупівель”, – каже Бельбас.

Як відомо, ТОВ “Українська бронетехніка” – вітчизняний виробник броньованої техніки та зброї. Підприємство виробляє та постачає броньовані автомобілі “Варта” та “Новатор”, міномети різних калібрів: 82 мм, 120 мм та 60 мм та міни. Як підрядник бере участь у проєктах з виробництва машин і техніки для проєктів “Нептун” та РСЗВ “Вільха”, бере участь в дослідно-конструкторській роботі комплексу ППО, розробляє та постачає три різні шасі для САУ “Богдана”.