Український співак Антон Вельбой, який раніше виступав під псевдонімом Wellboy, програв суд проти музичного лейблу Papa Music.

Про це у Facebook повідомив юрист лейблу Олександр Селіванов.

За словами юриста, судове засідання відбулося минулого тижня. Суддя задовольнив позов Papa Music, за дострокове розірвання контракту Антон Вельбой має виплатити лейблу 300 000 доларів.

– Дуже радий повідомити, що хоча ще і не кінець, але все ж таки якогось checkpoint досягнуто. Минулого тижня суд першої інстанції задовольнив позов лейблу Papa Music до Антона Вельбоя та зобов’язав Антона сплатити компенсацію у розмірі $300 тис. за дострокове розірвання контракту, – йдеться у повідомленні.

Селіванов наголосив, що це принциповий кейс для всієї шоу-індустрії, адже показує, що контракти діють, їх треба дотримуватись, а за свої вчинки треба нести відповідальність.

– Антоне, тобі бажаю приймати самостійні рішення. Все ще можна виправити. Ми всі люди, – додав Селіванов.

Як відомо, у квітні 2023 року Антон Вельбой заявив, що завершує співпрацю з Papa Мusic і працюватиме з директором Мартою Останковою.

Один із засновників лейблу Євген Тріплов сказав, що таке рішення артиста стало для них несподіванкою.

Після розриву співпраці права на всі пісні Вельбоя належать Papa Мusic, тож співак не має права їх виконувати. Однак улітку артист заспівав на концерті трек Гуси. Після цього представники лейблу заявили, що готують позов до суду.