Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні за підсумками 643-ї доби повномасштабної війни Росії проти України.

– Має бути повна відповідна робота в громадах. Усе абсолютно деталізовано – мін і бетону нашій державі точно вистачить. Потрібно більше швидкості й ефективності. Кожен, хто за це відповідає, має чіткі завдання, – зазначив президент.

За його словами, проведено важливий аналіз нещодавніх атак проти України – ракети та масовані удари дронів. Зокрема, проаналізували тактику захисту української протиповітряної оборони.

– Чітка потреба – розвиток і посилення наших мобільних вогневих груп, а також усі максимально ефективні системи ППО. Окремо проаналізували роботу Patriot і NASAMS – дуже ефективно. Командувач Повітряних сил та інші, Міністерство оборони мають необхідні доручення, – стверджує Зеленський.

Були доповіді командувачів за усіма фронтовими напрямками. Окрема увага – Донецьким напрямкам: Авдіївка, Марʼїнка, район Бахмута. Там за цю добу – найінтенсивніші бойові зіткнення.

– Я дякую всім нашим воїнам за силу та стійкість. Купʼянський напрямок – я хочу особливо відзначити утримання наших позицій. Обговорили також наші дії на південних напрямках, – сказав президент України.

Глава держави провів окрему нараду з міністром з питань стратегічних галузей промисловості України. Він стверджує, що можна назвати її оптимістичною.

– Ми готуємо, зокрема, хороші далекобійні речі, щоб окупанти відчували українську силу, – наголосив Зеленський.

Президент підписав закон України про державний бюджет на наступний рік. Пріоритет – це захист від російської агресії. Але також враховуються соціальні потреби українців і зобов’язань держави.

– У час повномасштабної війни – це надзвичайно важливо, щоб кожен громадянин, який потребує державної підтримки, отримував її.