Народна депутатка Ірина Борзова наголошує, що під час повномасштабної війни, коли економічно важко Україні та українцям, держава продовжує виконувати свої зобов’язання щодо фінансування найменш захищених категорій населення, які потребують допомоги.

«На соціальну сферу у Державному бюджеті на наступний рік передбачено майже 469 млрд грн, що на 25 млрд грн більше, ніж у поточному році. При цьому значну увагу приділено захисникам України. Уперше в кошторисі держави закладено гроші на со­ціальний супровід військовослужбовців у цивільному житті. Передбачені кошти на програму «Інститут ветеранів». Також уперше — кошти на пілотну програму із зубопротезування та виготовлення протезних виробів для військовослужбовців, які отримали важкі поранення та інвалідність. Понад 5 млрд грн держава передбачила на програму забезпечення житлом ветеранів та родин загиблих військовослужбовців», — повідомила Ірина Борзова.

Наступного року відбудеться і збільшення розміру мінімальної зарплати та підвищення рівня прожиткового мінімуму.

«Відповідне завдання Президент Володимир Зеленський поставив уряду — провести індексацію пенсій, щоб підвищити виплати пенсіонерам у наступному році», — зазначила народна депутатка.

Важливо, що на виплату субсидій та пільг в Держбюджеті – 2024 передбачено на 30% більше коштів, ніж у поточному році.

«Крім того, заплановано 27 млрд грн на підтримку родин із дітьми. Зокрема — на допомогу родинам, які взяли на виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Будуть збережені й виплати від держави для сімей, у яких народилися діти, на дітей з інвалідністю, на відпочинок та оздоровлення дітей», — говорить Ірина Борзова.

Також держава продовжить підтримувати внутрішніх переселенців.

«Соцзахист населення є вкрай важливим, особливо під час війни, коли люди потребують уваги та підтримки з боку держави», — наголошує Ірина Борзова, голова Вінницької обласної організації по­літичної партії «Слуга Народу».