– Хочу попередити всіх вінничан — коли ви сідаєте до міського громадського транспорту, будьте дуже уважними і обережними! — так почала свою розповідь у редакції вінничанка Лілія Болхівська.

— Моя тьотя Валентина Розбицька 6.11.23 сіла в трамвай, а звідти її «швидка» завезла у лікарню з переломом шийки стегна.

А чому? Тому що водій розігнався і раптово здійснив різке гальмування. При такому сильному поштовху і молодій людині важко втриматись на ногах, а що вже казати про 68-літню бабусю, інваліда 2-ї групи?

Довідка. Витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань від 06.11.23 р.: «У трамваї марки «Міраж» Ве 4/6 інв. номер 310 в районі перехрестя вул. Соборної-Театральна відбулось різке гальмування, яке призвело до па­діння та травмування громадянки Розбицької В.В., внаслідок чого вона отримала тілесні ушкодження».

– Але найголовніше те, що у лікарні, куди привезли мою тьотю, представники КП «Вінницька транс­­портна компанія» визнали, що це їхня провина, що це страховий випадок. І пообіцяли, що всі витрати на лікування візьмуть на себе, — продовжила Лілія Болхівська. — Але наступного дня, коли ми прийшли в управління компанії, нам відмовили. І наголосили, що виплатять кошти тільки за рішенням суду.

По цій «веселій», а насправді гіркій поїздці у трамваї відкрите кримінальне провадження. Зараз тьотя лежача, суд може відбутись тільки після її виписки із лікарні. А де взяти гроші на операцію? Сума 100 тис. грн для нас непідйомна.

Тому, шановні містяни, не втрачайте пильність, коли їдете в транспорті! Бо зайвих тисяч на операції, лікування, суди, адвокатів, напевне, у вас немає.

Вислухала
Ірина КАРМАЗІНА