“Ми розуміємо ресурсні можливості”: в Міноборони відповіли, чи можливий паритет з росіянами щодо зброї/

Як Міноборони, так і Міністерство стратегічних галузей промисловості працюють над нарощуванням оборонно-промислового комплексу України.

Паритет з РФ щодо зброї Україна, певно, матиме, але наразі про це говорити зарано, тому що ресурсні можливості Російської Федерації і України відрізняються.

Про це під час телемарафону сказав заступник міністра оборони, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

“Про паритет говорити ще, можливо, зарано, тому що ми ж розуміємо ресурсні можливості Російської Федерації і України. Але ми над цим працюємо, і відповідно до завдань, визначених верховним головнокомандувачем на 2024 рік, ми вживаємо всіх заходів”, — зауважив Гаврилюк.

За його словами, як Міністерство оборони України, так і Міністерство стратегічних галузей промисловості працюють над нарощуванням оборонно-промислового комплексу України і збільшенням у рази виробництва ракет, боєприпасів, озброєння та військової техніки.

“Зрозуміло, що головна увага приділена у нас на виробництво засобів протиповітряної оборони… Крім того, приймаються на озброєння внаслідок вироблення нові зразки озброєння власного виробництва — від звичайних переносних зенітно-ракетних комплексів до систем протиповітряної оборони з дальністю понад 100 кілометрів, наприклад “Корал М”, — додав він.