1 грудня 2023 р. дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Вінницькій області призупинила строком на 6 місяців дію свідоцтва на право займатися професійною адвокатською діяльністю  відомому вінницькому правнику Валерію Палію.

Приводом для розгляду дисциплінарного провадження щодо Валерія Палія стала «окрема ухвала» про притягнення до відповідальності адвоката, винесена 1 червня 2023 р. колегією суддів Вінницького апеляційного суду у складі Ванди Дедик, Сергія Бурденюка та Світлани Мішеніної при розгляді справи одного з підзахисних Палія.

Валерій Палій і люди, що прийшли його підтримати, переконані: ініціатором усіх судових «окремих ухвал» є суддя Світлана Мішеніна, їй Валерій Палій багато разів заявляв відводи, які неодноразово судом задовольнялись або суддя сама заявляла самовідвід. «Окремі ухвали» виносились колегією суддів саме після чергових заяв адвоката про відвід Світлани Мішеніної.

18 вересня 2023 р. дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Вінницькій області вже збиралась щодо «питання Палія». Але тоді розгляд суддівської «окремої ухвали» відклали. Тим не менш, небайдужі містяни, що завітали на засідання дисциплінарної палати, вже тоді були впевнені, що рішення про призупинення дії адвокатської ліцензії Валерія Палія давно написане.

Що і підтвердилось 1 грудня.