Нову традицію започаткували вінницькі поштарі — перед Днем Святого Миколая відкривати його поштову резиденцію.

– В нас і діти, і дорослі зможуть відправити листа із заповітними побажаннями Святому Миколаю, Санта Клаусу та іншим новорічним чарівникам. Для цих святкових листів ми розробили і виготовили  пам’ятний штемпель новорічної резиденції. Поштова скринька стоятиме біля нашої ялинки, а проштемпелюють листа у філателістичному відділі, – розповіла Оксана Шабанова, директор з розвитку мережі АТ “Укрпошта” Вінницького регіону.

– Сподіваємось, що це стане щорічною доброю традицією. Ми відкриваємо не тільки новорічну поштову резиденцію, але й наші серця для різдвяного дива, єдиного з усім світом.

– Для діток ми приготували подарунки — цукерки, м’які іграшки динозаврики, символи 2024 року, адже це буде рік Дракона. А ще даруємо цікаві дитячі журнали – “Домовичок”, “У світі казок”, розмальовки… Треба привчати малечу до читання , – додала Наталя Песніна, начальник відділу періодичних видань.

– Наші відвідувачі зможуть придбати яскраві філателістичні подарунки до свят. Триває передплата на 2024-й, тож пропонуємо вінничанам передплатити цікаві видання як для себе, так і на благодійність – для дитячих будинків, для будинків сиріт та ін.

6 грудня українці вперше відзначатимуть День Святого Миколая разом з Днем Збройних Сил України.

– Цю знаменну дату “Укрпошта” відзначить презентацією та урочистим погашенням спеціальної марки, — наголосив  Володимир Шаловінський, директор АТ “Укрпошта” Вінницького регіону. – Ще одну нову марку заплановано “випустити у світ” 22 грудня, напередодні Різдва Христового.

А ще у 50-му відділенні повідомили, що 5 грудня стартує обмін старих лампочок на енергозберігаючі для пенсіонерів. Цей обмін розпочнеться у сільських відділеннях та у пересувних поштових автомобілях. Для міських відділень ця акція почнеться трохи пізніше. Причому, як уточнили поштовики, старі лампочки можна буде принести згодом, а  з 5 грудня кожен пенсіонер, маючи пенсійне посвідчення, може отримати 5 енергозберігаючих лампочок.

Ірина ЗОНОВА