Міноборони Росії бреше про “активну оборону” своїх військ в районі Авдіївки Донецької області, щоб приховати відсутність прогресу окупантів у наступі.

Як повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у своєму звіті, ворог не може трансформувати тактичні досягнення на фронті в оперативно значущі успіхи. Міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що наступальні дії в Україні — це частина “активної оборони”. Наразі він намагається зменшити очікування щодо здатності окупаційних сил досягти важливих успіхів.

За словами експертів ISW,  Шойгу сказав, що росіяни захоплюють “більш вигідні” позиції. При цьому посадовець відзначив бригади, які, як припускають, діють у східних районах України.

“Російські офіційні особи навмисно вводять в оману, називаючи ці наступальні дії частиною “активної оборони””, — наголошується у звіті.

Аналітики вважають, що російському командуванню слід було б переслідувати певну оперативну мету, якби вони відкрито заявили, що намагаються захопити Авдіївку. Однак наразі у Міноборони РФ не впевнені в здатності загарбників трансформувати досягнення тактичного рівня в оперативно значущі успіхи.