Взимку війна в Україні не буде менш інтенсивною.

Про це сказав військовий аналітик Євген Дикий. “Паузи не буде. Буде абсолютно страшне знищення одне одного на лінії фронту. Але не буде якогось значного пересування – карта рухатись не буде”, – наголосив він.

За його словами, будуть дуже жорстокі бої, але саме позиційні.

Дикий зазначає, що Росія боїться оголошувати, що йде наступ на Авдіївку, бо цілком допускає, що може її так і не взяти. За його словами, Авдіївка це все ж таке “дуже міцний горішок”. Він зазначає, що місто вистояло в 2014 році, тримається і сьогодні.

“І тут не тільки про людей, але й про місцевість. Авдіївська “промка” це природній укріплений район. Вона разом з Авдіївським коксохімом більш схоже на Азовсталь, де наші воїни два з половиною місяці в повній облозі трималися, а Авдіївка, слава богу, не в облозі. Я дуже сподіваюся, що на Авдіївці вони зуби зламають, але на разі там ситуація важка”, – сказав аналітик.

За його словами, вперше з 2014 року бої ідуть не біля промзони, а всередині неї. "Вони контролюють 10% промзони, а 90% - за нами. Зараз бої ідуть за окремі залізобетонні корпуси", - зазначив Дикий. За його словами, одна з причин цього – брак особового складу в Силах оборони. "Якщо все таки доведеться відступати з Авдіївки, то це привіт не нашим хлопцям і дівчатам, які там, а це привіт тим, хто зараз не там". – додав він.

Дикий зазначив, що дуже важливо, щоб "не профукати 2024 рік, як профукано 2023" не тільки щодо мобілізації людей, але й щодо "вливання" коштів і менеджменту у власну оборонну промисловість.

Він зазначив, що Росія хоче перемоги і Україна стане тоді навіть не Кримом, а Бучею. "Вони собі ставлять планку 2025 рік. Вони оцінили нас, вони зрозуміли, що в 2024 році другій армії світу абсолютно не світить прорвати нашу оборону, сходити на Київ і Харків. В них задача на 2024 рік утримати окуповані території і максимально нас знищувати при спробах їх звільнити. А далі вони вважають, що станеться друге пришестя – прийде Трамп в Білий дім, перекриє постачання БК і тоді в 2025 році вони розвернуться", - сказав Дикий. Він наголосив, що в нас є цілий 2024 рік, щоб почати випускати необхідну кількість БК самим.