Окупанти мають намір запустити на своїх пропагандистських каналах чергову хвилю дезінформації щодо причин призупинення обмінів військовополоненими.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що метою російських спецслужб є: дестабілізація ситуації всередині українського суспільства та посів недовіри до державних органів, які організовують обміни полоненими.

— З літа цього року, попри всі зусилля України з продовження гуманітарної місії повернення військовополонених, уповноважені представники російської сторони систематично ускладнюють обмінний процес, – повідомила пресслужба.

Щоб виправдати свою бездіяльність, російська сторона готує звинувачення проти України.

Зокрема, Коордштабу готуються закинути завищення вимог щодо формули обміну та намір повернути військовослужбовців усіх без винятку підрозділів, зокрема тих, до яких російська влада плекає особливу пропагандистську лють.

Зазначається, що з українського боку в перемовному процесі нічого не змінилось відтоді, як вдавалося повертати додому до понад 300 воїнів щомісяця. Тоді як намагання РФ виправдатися  свідчать про те, що її мало непокоїть доля великої кількості російських військовополонених.

Тоді як в Україні діє Координаційний штаб як єдиний уповноважений орган, Росія досі не спромоглася налагодити ефективну та уніфіковану роботу та комунікацію.