річну Марію Власенко з міста Бар нагородили нагрудним знаком “Волонтер України”. Дівчинка влаштовувала концерти фортепіанної музики біля місцевого ринку та зібрала понад 100 тисяч гривень. Навіть після загибелі батька на фронті, школярка не припинила виступати.

Про це повідомляють у Барській міській раді.

Юна волонтерка навчається у Барському ліцеї №2, паралельно у дитячій музичній школі. Часто бере участі у різних конкурсах та здобуває призові місця.

“З перших днів війни батько Марійки Юрій пішов боронити рідну країну від підступного ворога. Щоб наблизити перемогу, дівчинка, не шкодуючи, перерахувала на батькову картку дві тисячі гривень, які отримала в дарунок від друзів і рідних на свій день народження. Тоді мати Ольга запропонувала Марійці організувати привселюдні виступи на ринку, на що вона одразу ж погодилась. Концерти фортепіанної музики на ринку в Бару проходять щосуботи та щонеділі. Її робочий час триває з 9:00 до 12:00. Навіть і в ті дні, коли надворі негода…” – йдеться у повідомленні.

Весною 2023 року батько дівчинки загинув, але донька не припинила свої концерти. Найбільша її мрія – щоб діти України дочекались живими своїх татусів додому і для цього вона робить усе можливе.

Напередодні Міжнародного дня волонтера міський голова Бару Володимир Саволюк вручив дитині нагрудний знак “Волонтер України”.