– У нашому селі Корделівка Калинівської територіальної громади Хмільницького району — 3700 жителів, – розповів у редакції корделівчанин, громадський активіст Іван Шевченко. – Діє школа на 800 учнів, дитячий садочок для сотні діточок. А ще на території нашої громади збудовані і продовжують будуватись п’ять важливих об’єктів — елеватори та ін. Та біда в тому, що практично у нас закривають поштове відділення. Двох листонош скоротили, залишилась лише одна. Обносила по вулицях поштову сумку на відстань кілька кілометрів, двічі на неї нападали. В результаті вона звільнилась сама.

А тепер що робити тим, хто на заслуженому відпочинку?  В селі півтори сотні пенсіонерів, хто ще може, той приходить за пенсією, за періодичними виданнями. А хто не може — залишається “при своїх інтересах”…

Що буде далі — не знає ніхто.  Хочемо передплатити газету на 2024-й рік, але сумніваємось, чи будемо її отримувати. Місцева влада окрім того, що повісила оголошення, мовляв, потрібні двоє листонош, – більше нічого не робить.

Я багато їздив раніше, як пропагандист здорового способу життя, по різних установах Вінниці і області. Надивився на чиновників, що сидять у кабінетах і дублюють роботу одне одного. А чому ж не візьмуться допомогти стареньким людям, не налагодять доставку пенсій і періодики на дім? Адже нині діють пересувні поштові відділення в автомобілях. Можна знайти інший вихід, було б бажання.

Я особисто при пенсії 3 тис. грн. чотири рази за квітанціями перераховував по 1 тис. грн для Збройних Сил України. Єднаймося, допомагаємо одне одному, бо ми українці!

Ірина ЗОНОВА