Я злий на місцеву владу. Моє рідне місто Козятин зупинилося в своєму розвитку та втрачає позиції у всіх сферах життя.  Ми гордилися класним великим басейном, двома потужними функціональними лікарнями з реабілітаційним обладнанням, соціальними закладами, стадіоном, навколо якого прекрасна водойма, школами, учні яких перемагали на різних олімпіадах, та в обласних рейтингах солідно виглядали. Але настали інші часи і вже «сліпих ведуть безумці».

Мешканці нашого міста на останніх місцевих виборах у 2020 році віддали свої голоси за кандидата – висуванця від політичної партії «Українська Стратегія Гройсмана». Наші люди бачили, як розвивається Вінниця, і мали надію, що Козятин буде розвиватися за цим прикладом. Адже у Вінниці саме ця політична сила очолює місцеву владу. Важливим аргументом для перемоги Тетяни Єрмолаєвої були продуктові набори, які вона щедро роздавала людям похилого віку, кому за 70. Так, будь-яку допомогу під час «ковідних обмежень» я сприймаю позитивно, але виграти вибори і стати гарним мером – це дві великі різниці.

Напрямок розвитку  нашого міста став і близько не схожий на розвиток міста Вінниця, і в великій мірі в цьому відіграло минуле (напевно, попередні хвороби) нашого мера, «влада псує людей», а що казати за зіпсованих, які прийшли до влади. Наприклад, коли А. Ейнштейну запропонували посаду президента, він відмовився, а наша Таня розпочала керувати. У мене запитання: чи взагалі вона в змозі управляти такою великою громадою під час війни? Адже залишок коштів на рахунках міської ради до 100 млн грн. Запитую, чому ці кошти не направлені на допомогу війську, це тисячі життів наших захисників, а замість цього купила 6 плазмових телевізорів. Більше того, залишок коштів в сумі 63 млн грн, за її баченням, мали бути витрачені на капітальний ремонт двох доріг.  І навіть без проєктно-кошторисної документації.

Оскільки така ситуація не влаштовувала багатьох депутатів ми вирішили не брати участь у засіданнях сесій, і лише в разі допомоги військовим депутати збирались і голосували про виділення таких коштів. За нашу позицію міський голова публічно зробила безумну заяву до голови СБУ про те, що 12 депутатів Козятинської міської ради не беруть участі в прийнятті рішень на сесії, таким чином співпрацюють з країною-агресором. За це публічне звинувачення я повів міського голову до суду, перше засідання вже відбудеться в лютому 2024 року.

Я чітко розумію, що ми тут, у тилу, маємо все зробити, щоби наші Захисники отримували всю необхідну допомогу. Я батько чотирьох синів,  вся моя велика родина проживає в Козятині, я не маю наміру виїжджати, мої родичі, які пішли у засвіти, покояться в Україні, це Наша Земля, ми зобов’язані її захистити.

З повагою до людей – Сергій Матвіюк