Якщо Конгрес США не виділить Україні новий пакет військової допомоги, то ЗСУ можуть залишитися без можливості звільнити окуповані території.

Україна опиниться перед реальним ризиком програти війну, яку розв’язав російський диктатор Володимир Путін. Статися це може у випадку, якщо США так і не проголосують за виділення нового пакету військової допомоги Україні. Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє Голос Америки.

Також через це може статися так, що ЗСУ просто не матимуть можливості звільнити окуповані території.

І, звичайно, це унеможливить продовження зусиль зі звільнення українських територій і створить великий ризик взагалі програти цю війну… Звичайно, без цієї прямої бюджетної підтримки буде важко залишатися на тих же позиціях, щоб люди дійсно вижили у ситуації, коли війна триватиме.

Єрмак закликає Конгрес США якомога швидше проголосувати за виділення допомоги. Він також акцентував увагу на те, що у Києва є план на наступний рік.

“У нас дійсно є план, і цей план… включає військові операції… включає дипломатичну діяльність і, звичайно, включає нашу співпрацю в сфері комунікацій та інформації”, – сказав він.