Цього року держава забезпечила Вінницьку область рекордною сумою субвенцій на виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для деяких категорій громадян, а також членів їх сімей.

Так, з травня по жовтень поточного року Вінниччина отримала 155,96 млн грн, – каже начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

За його словами, ці кошти були спрямовані у міс­цеві бюджети для виплати грошової компенсації 78 сім’ям.

Зокрема, йдеться про 25 родин осіб з інвалідністю внаслідок війни І-ІІ групи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Також компенсації спрямовані на виплати 15 сім’ям полеглих воїнів і 29 учасникам бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб (які перемістились до 24 лютого 2022 року).

Кошти на житло надійшли і для дев’яти родин осіб з інвалідністю внаслідок війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав.

За словами Сергія Борзова, в області загальна потреба в коштах за черговістю, що фор­мувалась станом на 1 квітня та 1 червня 2023 року, становила 335,82 млн грн для забезпечення грошовою компенсацією 169 сімей. Такий обсяг фінансування, що становить 46% від потреби, є рекордним, та на 27% перевищує фінансування відповідних бюджетних програм за 2016-2021 роки разом узятих. Це свідчить про високий показник підтримки таких родин з боку держави.

Наразі 33 сім’ї із числа зазначених категорій стали власниками своїх квартир та будинків.