Більше 30 мільйонів гривень на закупівлю спецобладнання для захисників виділили з бюджету Вінницької громади. Таке рішення ухвалили під час засідання виконкому Вінницької міськради 30 листопада.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов додав, що підтримка української армії та безпека в громаді залишаються серед пріоритетних завдань муніципалітету.

«В планах закупівля 35 безпілотних авіаційних комплексів українського виробництва, до яких входить 110 безпілотників. На фронті це – розхідний матеріал. Але водночас це «очі» ЗСУ, які розвідують території та допоможуть вберегти життя бійців. Кошти перерахуємо з Фонду підтримки ЗСУ, який ми створили для того, щоб ще ефективніше допомагати військовим», – зазначив Сергій Моргунов.

Як повідомили у міськраді, безпілотні авіаційні комплекси українського виробництва, які місто планує придбати для оборонців – досить вдало зарекомендували себе на полі бою.

Кошти спрямують із Фонду підтримки ЗСУ, який місто створило для того, щоб ще ефективніше допомагати військовим.

«Таке спецобладнання допоможе нашим бійцям оперативно отримувати розвіддані та коригувати дії. Перевага цієї техніки в тому, що вона може автономно працювати в польоті за заданим маршрутом, або ж в керованому режимі змінювати курс та виконувати глибинну розвідку. Ми сподіваємося, що такі технічні засоби врятують не одне життя українських військових і допоможуть їм ефективно працювати», – сказав директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Напередодні, нагадаємо, за рішенням сесії Вінницької міської ради, яка відбулася 24 листопада, місто спрямувало 53,3 млн грн на оборону та безпеку. За ці гроші мають закупити спецобладнання для військових частин та бригад Національної гвардії, а також підсилити правоохоронні заходи. З них 20, 3 млн спрямують на закупівлю безпілотників. Ще близько 20 млн – на спецобладнання для бригад Нацгвардії, зокрема для захисту неба над Вінницею, повідомив тоді Вінницький міський голова Сергій Моргунов.