Кожен крок та досягнення наших працівників – це важливі етапи на шляху до успіху компанії МХП. Ми піклуємося про кожного члена нашої команди та допомагаємо досягати бажаних результатів.

Вінницька птахофабрика – найбільша птахофабрика в Європі, яка оснащена передовим обладнанням із застосуванням новітніх технологій та входить до підприємств МХП. Успішність її виражена не лише в розмірах, але й у потужному колективі. Наша команда налічує понад 6700 працівників, кожен з яких робить свій внесок у високотехнологічний розвиток та успіх птахофабрики.

«Люди завжди були основною нашою цінністю і дбати про команди – це основний пріоритет, особливо сьогодні, коли ми всі розуміємо, як важливо кожному відчувати підтримку компанії. Саме тому всі наші програми та ініціативи у сфері управління персоналом націлені на покращення умов праці та добробуту наших працівників», –  говорить Марина Григор’єва, старша бізнес-партнерка з персоналу.

Програми підтримки та розвитку працівників адаптуються до зміни чинників нашого життя, враховуючи людські потреби та ситуації. Для всіх працівників ВПФ діють різні соціальні програми:

  • Доставка співробітників на роботу та з роботи;
  • Безоплатні комплексні обіди;
  • Надання пільгової продукції;
  • Матеріальна допомога при захворюванні працівника, якщо лікування потребує значних витрат;
  • Матеріальна допомога в ключових моментах життя.

Ми розуміємо важливість підтримки команди у важкі часи, і тому, за час повномасштабного вторгнення двічі підняли зарплату всім працівникам. Додали соціальну допомогу працівникам у розмірі 10% посадового окладу. На Вінницькій птахофабриці, як і на інших підприємства МХП зберегли середню заробітну плату нашим мобілізованим працівникам у повному обсязі.

Зміни в персоналі компанії ꟷ невід’ємна частина її розвитку. Хтось рухається своїми кар’єрними сходами, хтось займає вакантне місце. І в умовах змін дуже важлива успішна адаптація кожного працівника. До того ж територія виробництва достатньо велика і допомога в орієнтації місцевості теж дуже цінна в перші робочі дні. Саме тому на виробництві працюють фахівці з адаптації працівників, щоб забезпечити новачкам повний супровід протягом адаптаційного періоду. Це гарантує комфортний старт у компанії.

Кожен робочий день — це можливість для працівника створити свою власну, особливу історію. Одна з яких — це розповідь Світлани Самоєнко, птахівниці, яка вже протягом семи років працює на Вінницькій птахофабриці. Після закриття заводу, на якому вона працювала 22 роки, робота в селі стала проблемою. Та за 10 хвилин їзди від дому, на Вінницькій птахофабриці, вона знайшла нове призначення для своєї трудової діяльності.

«За час роботи на птахофабриці я їздила в мотиваційну поїздку в Карпати. Це було не лише заохоченням, але й можливість познайомитися з колегами. Ще однією неймовірною подією були змагання між птахівниками виробничих дільниць. Прийнявши участь у цих змаганнях, я отримала перше місце, завоювала кубок і мотиваційну премію. Такі ініціативи відображають дружбу та згуртованість нашого колективу, а ще це показує, що МХП дбає про своїх працівників».

На Вінницькій птахофабриці, де працює такий великий колектив, ми усвідомлюємо нашу відповідальність і тому активно впроваджуємо інновації в управління персоналом. Зокрема, ми надаємо пріоритет розвитку комунікаційної системи, сприяємо взаємодії між різними відділами та впроваджуємо програми командної співпраці. Це не лише сприяє зміцненню командного духу, але і створює умови для обміну ідеями та взаємопідтримки.

Важливим елементом корпоративної культури ВПФ є піклування про фізичне та ментальне здоров’я працівників. Психологічний добробут співробітників прямо пропорційний продуктивності та результативності роботи компанії, тому в штаті підприємства працює корпоративний психолог. До основних напрямів роботи корпоративного психолога входять індивідуальні та групові психологічні консультації, різні форми групової роботи – тренінги, воркшопи, майстер-класи, бізнес ігри тощо.

Зі слів Галини Гірівської, психологині Вінницького регіону: «Це саме те підприємство, яке рухається в ногу з часом та розуміє важливість психологічної підтримки співробітників. Адже, незважаючи на наші посади і зони відповідальності, ми насамперед люди і тому не можемо вмикати і вимикати емоції за допомогою «чарівної кнопки» тоді, коли це нам потрібно. Наші емоції та наш ментальний стан впливає на всі сфери життя, в тому числі і на робочу. Саме тому можливість скористатися послугами корпоративного психолога – це частина культури піклування про своє здоров’я».

Щодня ми розвиваємося, вдосконалюємося і продовжуємо будувати сильну компанію, яка цінує кожного, піклується і допомагає.