Ось які думки висловили наші читачі:

– Наш президент, Верховна Рада мають негайно ухвалити таке звернення — всі чоловіки України повинні повернутись в країну, бо у нас війна. І всі мають бути в рівних умовах — або воювати, або працювати і волонтерити. Якщо хтось має погане здоров‘я, то і в тилу роботи вистачає.

Так, прозвучать заяви, що, мовляв, ці країни не зможуть, бо в них демократія, захист прав людини і т.п.

Добре, маємо відповісти ми, якщо так, то тепер ви повинні перед своїм народом відповідати повністю за їхню поведінку. Бо, як правило, за кордон злиняли ті, хто не відчуває відповідальності за країну. Так само і за родину. Одні на утриманні багатих батьків чи шикують на вкрадені з народного бюджету мільярди, другі — ледарі, не працюють, а живуть на пільги біженців.

Що здорові чоловіки роблять в Європі? Досі? Ось і чуємо — один неповнолітню дівчинку зґвалтував, інші наркотрафік організували, ще одні — трафік переправлення нелегалів. П’янки, гулянки, ігромагія, вже й не рахуємо. Є ще й інші — безсовісні олігархи, які зривають очі дорогезними покупками.

Читаємо: український олігарх придбав пентхаус у Лондоні за 122 млн. До цього — найдорожчу віллу там же.

Що подумають про ось таких українських жлобів ті, хто збирає гуманітарку? Ложка дьогтю псує бочку меду. Тому ось такі вбивці, ґвалтівники, жлоби, контрабандисти дуже шкодять іміджу України. І Україна має вчинити дуже принципово. Показати, що це не обличчя України, а її ганьба. Тому хочете таких тримати в себе — беріть за них відповідальність.

Тетяна Васильченко

– Хто не повернеться, недопущення до виборів на 10 років.

Медицина — платна, в приватних клініках і т.д.

Анна Горобчук

– То нехай тоді ті країни беруть за них відповідальність. Заявлять так перед своїми виборцями. Що так ось і так, якщо він вбивця, чи ґвалтівник, то це не українці винні. Бо подивіться, який ось такі біженці негатив нам створюють.

Цей вбивця, щоб його сприймали як біженця, всюди на рюкзак стрічку українського прапора тулив. Так його і розтиражували у поль­ських і світових ЗМІ. Ось, мовляв, дивіться, які українці, а ми їм допомагаємо.

Уявляєте скільки можна ІПСО ворожій пропаганді на цьому розіграти? То для чого нам, що стоїмо тут на смерть за свободу, така репутація?! Ви хочете? Я ні. Вся моя родина в Україні! Принципово!

Ольга Гнатюк

– Або ти українець… Живеш, працюєш чи захищаєш або не українець!!! Без права голосу та інше.

Василь Базелюк

– На мою думку, за кордоном мають приймати жінок і дітей, яких орки позбавили житла, з прифронтових районів, якщо наша влада не спроможна надати їм житло і роботу. А що за кордоном роблять люди з тилових міст?! Знаю особисто кілька родин, які мали гарне житло тут, бізнес, але просто під шумок війни звалили з країни. І їм не потрібна Польща чи Німеччина. Їм подавай Канаду, Великобританію чи Штати. Їм плювати на Україну, яка стікає кров’ю…

Тетяна Мазай

– Насправді лише ті чоловіки можуть бути громадянами країни, які можуть ДОВЕСТИ, що постійно надавали волонтерську допомогу країні, війську, а не сиділи на дотації в інших країнах.

Вони повинні бути позбавлені виборчого права в Україні і впливати на прийняття серйозних рішень. Бо трутні — лише трутні!

Валентина Дячук