5 грудня президент Володимир Зеленський вручив перші сертифікати на отримання квартир захисникам, яким присвоєно звання Героя України, та членам сімей загиблих Героїв. Серед них родина військового з Вінниччини.

Про це йдеться на сайті глави держави.

“Володимир Зеленський зазначив, що сьогодні розпочато реалізацію ініціативи, яка заснована на принципі «Україна захищає тих, хто захищає Україну». Всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, які з початку повномасштабної російської війни отримали звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, буде надано житло від держави”, – йдеться у повідомленні.

Житло отримали 12 Героїв України та дев’ять родин полеглих кавалерів ордена «Золота Зірка». Сертифікат також одержала дружина капітана Олега Тарахкала, який у квітні 2022-го особисто замінував і підірвав важливий міст на Харківщині й поліг у бою з окупантами.

Чоловік родом з села Красносілка Бершадської громади Гайсинського району. Народився 4 червня 1976  року. Працював старшим інспектором Митної Служби України в Києві, маючи звання – майор. Прослужив 15 років. Брав участь в АТО. З перших днів Великої війни чоловік знову став до зброї, при наступі на Київ обороняв столицю, а потім воював під Ізюмом. Перестав виходити на зв’язок весною 2022 року.

З 24 лютого 2022 року звання Героя України було присвоєно 360 військовослужбовцям, 210 із них нагороджені посмертно.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення РФ звання Герой України отримали 15 військових з Вінницької області (станом на 6 грудня 2023 року – ред).