Служба в органах місцевого самоврядування передбачає  діяльність посадових осіб на професійній основі, яка здійснюється на принципах служіння територіальній громаді; поєднання місцевих і державних інтересів; верховенства права, демократизму і законності (ст. 4 ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», це, якщо коротко!

Питання в тому, про яку професійність може іти мова в Оратівській селищній раді, коли влада, фактично, захоплена самозванцями, бо голову громади обирали люди  на прямих виборах, а не в сесійній залі із числа депутатів; коли суд визнає рішення ради незаконним, а його тут же, спотворюючи виконання, беруть під ноги і знову повторюють ті самі порушення!

Про яке професійне зростання може іти мова, коли ніхто не враховує ні досвіду, ні ділових якостей працівників,- головне, щоб був «свій»! Коли посади фактично роздаються за вказівкою старого маразму, який окрім почуття помсти і торжества своєї  величі більше нічим не керується! А втілює плани через тупих маріонеток, яких дуже скоро використає, як туалетний папір і викине на сміття!

Про яке служіння народу можна говорити, коли люди в селах залишилися без старостів, без можливості отримати елементарну допомогу! А чи не прослідковується в усіх цих діях проросійський слід? Бажання знищити основи місцевого самоврядування, поки сили керівництва держави спрямовані на захисти держави проти зовнішнього агресора? Час дасть відповіді на всі питання, але маємо вже зараз аналізувати і робити висновки!!!

Надія Мельничук