У Міністерстві культури та інформаційної політики прокоментували популярність російського серіалу “Слово пацана в Україні”. Там закликали не дивитися контент країни-агресора, нагадавши, що в нашій країні триває повномасштабна війна.

У заяві Мінкульту в Facebook йдеться про те, що в українському інтернет-просторі поширюється серіал російського виробництва, який прямо популяризує насильство, кримінал та естетику, притаманну агресивній суті РФ. Особливо ним захопилися підлітки. Сам серіал містить ворожу пропаганду, яка в умовах війни в Україні просто неприпустима.

Крім того, в міністерстві наголосили, що контент РФ не транслюється на офіційних українських платформах, а знайти його можна на піратських і російських ресурсах. І це незаконні дії. 22 таких медіасервіси вже внесено до відповідного переліку.

– Для інформаційної безпеки нашої держави важливо припинити розповсюдження російського контенту через піратські та офіційні платформи ворога, щоб запобігти впливу російських інформаційно-психологічних операцій на українців, а особливо – підлітків. Водночас блогери, які продовжують просування ворожого контенту, свідомо чи несвідомо, підіграють окупантам. Адже споживаючи та поширюючи продукт, вироблений державою-агресором, вони опосередковано долучаються до фінансування армії Росії, – заявили в Мінкульті.

У міністерстві закликали лідерів думок та українців припинити споживати російський контент, а підтримувати свій. Адже наша велика перемога складається з невеликих виборів на користь України.

Як уже відомо, нещодавно в РФ вийшов серіал Слово пацана про злочинні угруповання. У ньому розповідається про школярів 1980-х років із Казані, які беруть участь у масових побоїщах.

Популярність серіал набрав не тільки в країні-агресорі, а й в Україні. Крім того, завірусився він і в TikTok, а особливо – саундтрек до нього.

До того ж, деякі українські блогери буквально рекламують російський серіал. Варто зазначити, що дивитися і слухати контент країни-агресора неприпустимо, адже частина грошей від переглядів іде в бюджет РФ, яка щодня обстрілює Україну. І ми самі оплачуємо ракетні удари терористів по наших домівках.