Про це заявив командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR. Він зазначив, що ситуація в Україні загострюється.

“Загальна інтенсивність боїв знову зросла порівняно з попереднім тижнем приблизно на чверть. Росія намагається повернути собі ініціативу на всіх лініях фронту, але, попри це, серйозних змін на лінії фронту не відбулося”, – сказав Ківіселг.

Він зазначив, що окупанти продовжують спрямовувати свої основні сили на район Авдіївки, там тривають найбільш інтенсивні бої.

У той же час Ківіселг зазначив, що російські загарбники змінили свою наступальну тактику і від прямих атак піхоти перейшли до ударів на далекі дистанції. Такі зміни у тактиці окупантів ускладнили перегрупування українських військ, а також створення і покращення оборонних позицій української армії.

Також глава розвідки Естонії зазначив, що російські окупанти за тиждень втратили приблизно 10 тисяч осіб вбитими і пораненими, що є досить значною цифрою.

Полковник Ківісельг також зазначив, що оборона України, як і раніше, не пробита.

"Збройні сили України, як і раніше, утримують два плацдарми на річці Дніпро, як у населених пунктах Кринці, так і в Поймі. Це, своєю чергою, змусило Росію перекинути додаткові війська в цьому напрямку", – сказав він.

Раніше начальник Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко попередив про нове рішення Путіна. За словами Романенка, росіяни незважаючи на важкі погодні умови, планують захопити Луганську та Донецьку області в межах адміністративних кордонів до кінця поточного року. Таку мету визначив російський диктатор Володимир Путін, який вирішив вчергове взяти участь у виборах президента Росії..