«Повітряні та космічні операції» – Міноборони впровадило нові стандарти НАТО

Протягом жовтня-листопада 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України запроваджено ще чотири стандарти НАТО.

📌Серед них:
▪️«Освіта та підготовка з проведення операцій в урбанізованому середовищі» (здійснення стандартизованої підготовки під час підготовки до ведення бойових дій у великих населених пунктах)

▪️«Тактика, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО» (забезпечення командирів та їх штабів керівництвом щодо планування, координації та виконання повітрянодесантних операцій)

▪️«Проведення сухопутних тактичних дій» (забезпечення керівництвом щодо планування та виконання заходів і завдань зі стабілізації обстановки, які можуть виникати в рамках будь-якої операції та в межах будь-якої кампанії)

▪️«Повітряні та космічні операції» (стосується спільної доктрини, на основі якої можуть бути сформульовані стандартні процедури застосування спроможностей щодо дій в аерокосмічному просторі під час об’єднаних операцій).

*Наразі в Міноборони та ЗСУ запроваджено 280 стандартів НАТО:*

174 – в рамках Цілей партнерства Україна-НАТО (першочергові стандарти НАТО);
106 – так званих «ініціативних», що впроваджуються Україною поза Цілями партнерства.

🔊«Україна обрала свій шлях: стати членом Альянсу. Тому НАТОфікація – один з головних пріоритетів Міністерства оборони України», – наголосив Міністр оборони Рустем Умєров під час нещодавньої зустрічі з Міністром оборони США Ллойдом Остіном у Києві.

Українська армія має відповідати усім критеріям НАТО – треба змінюватися для повної взаємосумісності з партнерами, додав Рустем Умєров.

📌Довідка. Загалом в Альянсі існує 1135 стандартів – тобто, в Міноборони та ЗСУ вже запроваджено чверть від загальної кількості (24,6%). Ще в лютому 2023 року налічувалося лише 77 стандартів, запроваджених в рамках Цілей партнерства, але повномасштабна війна не зупинила процесу інтеграції України в Північноатлантичний простір.

Запровадження стандартів НАТО у складові сектору безпеки та оборони – пріоритетне завдання для України на шляху до членства в НАТО.
Про це повідомляє МО