Ексрадник Офісу президента Олексій Арестович висловив свої погляди на те, чи готовий Захід до війни, зокрема, з Росією. І вважає, що західні партнери до війни не готові ні морально, ні матеріально.

Про це він заявив в інтерв’ю Рostimees.

“Тому, що вони вистрілять “Томагавки”, обвалять російську промисловість, а що вони робитимуть із 300 тисяч людей навіть із гвинтівками часів Першої світової війни, які перетнуть литовський кордон? Їх же не зупиниш “Томагавками”. Вам треба буде зупиняти це вручну, кидаючи гранати, стріляючи з автоматів, тобто все, що роблять наші солдати. А це повірте, бої не для більшості західних солдатів”, – зазначив Арестович.

“Тому я ось спостерігаю за цими хіпстерами нью-йоркськими і тролю своїх американських друзів, і кажу їм: ви впевнені, що зможете цих хіпстерів поставити до верстатів, робити снаряди, посилати в піхотні бої, ось так, як наші – в цьому бруді, у цих трісках, з п’яти метрів стріляти один в одного з автоматів місяцями”, – пояснив колишній радник українського президента.

За словами Арестовича, “Путін знає, що робить і глобальний Схід теж. Вони перестали боятися Захід після Іраку та Афганістану, а натомість Захід почав боятися їх. Путін почувається чудово”, – резюмував він.

Нагадаємо, Арестович 1 листопада повідомив, що має намір висуватися у президенти України. Громадяни відреагували на таку заяву мемами.

Також він заявив, що перебуває за кордоном і повертатися не планує, бо його політично “переслідують”.