У День Святого Миколая, 6 грудня, в Римі 9-річний Роман Олексів зі Львова, який втратив маму, а сам дивом вижив під час ракетної атаки окупантів по Вінниці, зустрівся з Папою Римським. Він подарував понтифіку пам’ятний браслет і отримав від нього благословення. Про це йдеться на сторінці батька хлопчика у Faceboок

Це була незабутня і благословенна зустріч», – написав він.

Відомо, що окрім Папи Римського, з Ромчиком зустрілась також міністерка Італії Марія Тереза Беллуччі. Про це вже написали іноземні, зокрема, італійські медіа.

Нагадаємо, 14 липня росіяни завдали ракетного удару по Вінниці. Львів’янин Ромчик Олексів отримав важкі опіки. Він перебував у дуже важкому стані. Близько 45% тіла дитини вкрили зовнішні опіки, ще 35% – внутрішні.

14 липня хлопчик разом з мамою поїхав навідати бабусю з дідусем у Вінницю. Заодно записалися на консультацію до лікаря у місцеву клініку. Батько Ярослав залишився у Львові.

Ромчика батько знайшов у Вінницькій обласній лікарні і тільки через кілька днів за результатами ДНК-експертизи дізнався про смерть 29-річної дружини Галини.