До складу бригади ввійшли окремі мотопіхотні батальйони: 9-й «Вінницькі скіфи», 10-й «Поліська Січ» та 11-й «Київська Русь».

Вітаємо 59 окрему мотопіхотну бригаду імені Якова Гандзюка з днем формування бригади!

Сьогодні цьому військовому підрозділу ЗСУ виповнюється рівно 9 років. І саме стільки ж триває війна з рф.

З вересня 2015 року бригада увійшла в зону АТО та протягом багатьох місяців без ротацій боронила території Донецької та Луганської областей на всіх напрямках.

24 лютого 2022 року з перших годин повномасштабного російського вторгнення бійці 59-ї бригади стали на захист Херсонщини. Згодом вони крок за кроком звільняли села Миколаївської та Херсонської областей. 14 листопада 2022 року Герої 59-ки підняли український прапор у центрі деокупованого Херсону.

Наразі звитяжні воїни визволяють українські землі від «рашистської саранчі» у зоні ведення активних бойових дій по всій лінії фронту. За 9 років бригада пройшла героїчний бойовий шлях та вписала у свою історію чимало славетних сторінок сучасної української історії.

Загартовані в боях на Маріупольському, Луганському, Донецькому й інших напрямках, безстрашні бійці щодня проявляють свій незламний бойовий дух і жагу до перемоги. Цьому є свідченням численні відзнаки особового складу вищим керівництвом держави.

Низько вклоняємося доблесті та відвазі усіх Захисників та Захисниць 59-ки!

Впевнені, що ви й надалі будете прикладом у виконанні бойових завдань, а притаманні вам честь, відповідальність і професіоналізм будуть запорукою перемоги й миру в нашій Україні

Дякуємо вам, наші герої-земляки!

Віримо у Перемогу! Слава Україні!

59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка