Історія трапилась сьогодні у м. Немирів Вінницького району. До підрозділу поліції прийшла дівчинка в осінньому одязі з проханням скористатися телефоном, бо на її мобільному рахунку не було коштів. Дитина повідомила, що хоче зателефонувати до своєї мами, яка зараз працює у м. Одеса.

Під час спілкування Іринка розповіла нелегку історію своєї родини. На початку повномасштабного вторгнення росії на Київщину дівчинка разом зі своїми бабусями та з прикутою до ліжка прабабусею втекла з рідного Гостомеля.

Як виявилось, тато і мама дитини працюють на Одещині, а вихованням дитини займаються бабусі. Дізнавшись про жахи, які у свої 10 років пережила маленька Іра, керівник та працівники місцевої поліції вирішили поїхати з нею до рідних.

З дозволу бабусі поліцейські допомогли дівчинці. Вже за годину у неї був теплий зимовий одяг та новий портфель, наповнений усім необхідним для навчання, а також поліцейський шеврон, як нагадування, що правоохоронці завжди будуть поруч.

Наостанок дівчинка сказала, що цього року на подарунки від Святого Миколая не чекала та втішилась, що чарівники виявляється можуть носити поліцейський однострій.

Національна поліція України Вінницьке районне управління поліції