Про це розповіли у Вінницько-Барській єпархії ПЦУ.

Повідомлялось, що Вінницько-Барська єпархія наразі налічує 136 парафій, на яких звершують служіння 58 священників та 3 диякона. За минулий рік 7 священників з УПЦ (московського патріархату) приєдналися до Православної Церкви України.

Митрополит Симеон повідомив про свою пастирську та міжнародну діяльність.

Він повідомив, що впродовж року він звершив 140 Божественних літургій. Його Високопреосвященство звершив два закордонних офіційних візити, під час яких співслужив з Предстоятелем Православної Церкви Кіпру Архієпископом Георгієм ІІІ та з Патріархом Олександрійським Феодором.

Після оприлюднення статистичних даних та доповіді про свою діяльність митрополит Симеон висловив перед духовенством свою думку щодо актуальних подій у житті Церкви та українського суспільства.

«Повномасштабна війна, яка триває в Україні, залишається найважливішим чинником, що впливає на всі сфери життя країни, у тому числі й на релігійну. Митрополит Симеон закликав духовенство і релігійні громади й надалі продовжувати молитовну і всебічну духовну підтримку наших громадян і особливо військовослужбовців. Архієрей наголосив на необхідності продовження та посилення й матеріальної допомоги, насамперед Армії, для якої віряни Вінницько-Барської єпархії збирають продукти і кошти, які спрямовують на закупівлю медичних препаратів, касок, плитоносок, бронежилетів, а також оптичних прицілів, тепловізорів, дронів тощо», – йдеться у повідомленні.

Митрополит Симеон назвав центральною подією 2023 року Помісний Собор, який підсумував п’ять років діяльності Православної Церкви України та затвердив, як найвищий орган управління, всі раніше прийняті рішення Архієрейських Соборів та ухвали Священного Синоду. Важливим, на думку архіпастиря, було те, що на Помісному Соборі було остаточно ухвалене рішення щодо переходу ПЦУ на Новоюліанський календар

Під час зустрічі священники помолилися за упокій душ Захисників України, що віддали своє життя за Батьківщину, та мирних жителів, які загинули від рук російських окупантів.