14 грудня відбулося відкриття виставки «Вінниця. Україна. Незалежність» у Вежі Артинова. У експозиції зібрали предмети які відносяться до періоду пізнього СРСР та перших років незалежності.

Про це повідомляють у Музеї Вінниці.

“Виставка «Вінниця. Україна. Незалежність» присвячена місту і його мешканцям у другій половині 1980-х років та у перші роки після відновлення Незалежності України. Гласність, антиалкогольна кампанія, мітинги та спроби їх заборонити, політичні голодування, перші альтернативні вибори ще до Верховної Ради УРСР та перші вибори Президента України, підняття українського прапора у Вінниці вперше за майже 70 років та демонтаж пам’ятника Лєніну, – про все це та значно більше ви зможете довідатись, завітавши на виставку. Вона діятиме до травня 2024 року. В подальшому плануємо влаштовувати кураторські екскурсії виставкою, тож стежте за анонсами”, – йдеться у повідомленні.

У подальшому виставка працюватиме за попередньою реєстрацією. Для цього варто звернутися до заступника директора з виставкової роботи Євгена Сафар’янса за номером телефону +38 063 532 8335. Квитки коштують 30 гривень для дорослих та 15 гривень для дітей.

Вхід для військовослужбовців, ветеранів та їхніх дітей безкоштовний.